Video Cetatea Poenari va fi reconstruită din gheaţă, la scară redusă

Lucrări de reconstruire din gheaţă, la scară redusă, a Cetăţii Poenari au început în zona Capra din Munţii Făgăraş.

Urmărește
5 afișări

Edificiul din gheaţă va avea ziduri groase de patru metri, înalte de patru metri şi un turn central înalt de nouă metri. Gheaţa şi terenul stâncos au făcut imposibile săpăturile pentru fundaţie, astfel încât constructorii au trasat direct pe zăpadă perimetrul copiei cetăţii.

"Lucrarea încearcă să fie, pe cât posibil, o copie cât mai fidelă a Cetăţii Poenari, monument construit de Vlad Ţepeş, unde domnitorul îşi ţinea, se pare, vistieria ţării. Eu sunt convins că odată finalizată Cetatea de Gheaţă de la Capra, zona va atrage turiştii, aşa cum s-a întâmplat şi la Bâlea, în Sibiu. Cei care vor alege Argeşul în această iarnă se vor putea caza în cele cinci camere din turnul central al cetăţii din gheaţă. Sunt sigur că în maximum trei săptămâni vom finaliza lucrarea", a declarat Aurelian Nica, preşedintele Fundaţiei Montan Club Delta.

Constructorii promit că în ajunul Crăciunului cetatea din gheaţă de la Capra va puteagăzdui primii turiştii.

Cetatea Poenari a fost construită în secolul al XIV-lea, în timpul domniei lui Vlad Ţepeş. Gândită ca un loc de refugiu şi ca una dintre reşedinţele domnitorului, cetatea este situată în Cheile Argeşului, pe un vârf stâncos, accesul fiind făcut printr-o mie de trepete care încep de la Valea Argeşului şi sfârşesc la porţile sale.

După unii istorici, aici s-ar fi aflat Posada, locul unde în 1330 armata regelui Carol Robert de Anjou a fost prinsă într-o ambuscadă şi înfrântă de voievodul Basarab I Întemeietorul.

Se pare că cetatea şi legendele din jurul său l-au inspirat pe Jules Verne în scrierea unuia dintre cele mai cunoscute romane ale sale, "Castelul din Carpaţi". De asemenea, o melodie a trupei norvegiene black metal Wallachia, "The curse of Poenari" este inspirată tot din legenda cetăţii, care ar fi fost un loc bântuit de vampiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici