- Home
- Life-Inedit
- (25.03.2019, 11:12)
- Ioana Scholler
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China a cenzurat şase scene din „Bohemian Rhapsody”, prea explicite pentru spectatorii săi. Întreaga scenă a filmării videoclipului „I want to break free" a dispărut
Peste două minute de conţinut LGBT au fost şterse din pelicula britanică despre trupa Queen, „Bohemian Rhapsody”, pentru publicul chinez, inclusiv scenele care arată doi bărbaţi sărutându-se, precum şi cuvântul „gay”, relatează CNN.
Urmărește
713 afișări
China a cenzurat şase momente LGBT din filmul „Bohemian Rhapsody”
Lungmetrajul, care a început să ruleze în China pe 22 martie, povesteşte despre viaţa şi cariera solistului Freddie Mercury, un simbol al comunităţii LGBT, care a murit în urma contractării SIDA la vârstă de 45 de ani.
În 2016, China a cenzurat „comportamentul sexual anormal”, precum relaţiile gay sau lesbiene în emisiunile tv şi filme, potrivit CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
-
Kemi Badenoch, noul lider al Partidului Conservator din Marea Britanie
-
Inundaţii în Spania. Premierul anunţă cea mai mare desfăşurare militară pe timp de pace. 211 morţi
În consecinţă, unii membrii ai comunităţii LGBT au descris apariţia filmului „Bohemian Rhapsody” în China o victorie, în mod special pentru că doar un mic număr de pelicule occidentale sunt lansate în China în fiecare an.
1. Un prim-plan cu pantalonii unui bărbat
La începutul filmului, postul de televiziune BBC care gestionează performanţa Live AID a trupei Queen pe canalul de televiziune, devine furios după ce una dintre camerele de filmat se apropie prea mult de zona pelvisului lui Freddie Mercury.
În versiunea chineză, micul televizor urmărit de unul dintre producătorii BBC, se înţeapă în mod inexplicabil şi trece cu totul peste scena controversată.
2. Un sărut între două personaje masculine
La scurt timp după aceea, iubitul lui Mercury, Paul Prenter, care a fost managerul star-ului din 1977 până în 1986, îl sărută cu forţa pe cântăreţ. Totuşi, scena nu apare în versiunea chineză a filmului.
3. Mercury se confruntă cu sexualitatea sa
La jumatatea filmului, fosta iubită şi vechea prietenă a lui Freddie Mercury îl confruntă pe cântăreţ despre adevărul privind sexualitatea sa. După ce cântăreţul îi spune „cred că sunt bisexual", Mary răspunde „Freddie, eşti homosexual”.
În versiunea chineză, cele două replici sunt eliminate cu totul.
4. Cuvântul "gay" este eliminat
Într-o altă scenă, bateristul Queen Roger Taylor, jucat de Ben Hardy, face un comentariu cu privire la noua tunsoare a lui Mercury. „Şi mai homosexual?" spune el, despre noul aspect.
În varianta chineza, el a arătat doar că noua tunsoare a lui Mercury are un aspect sceptic inainte ca scena să meargă mai departe.
5. Apare o gaură în scenariu
După 60 de minute în versiunea iniţială a filmului, Mercury fiind beat îl pipăie cu forţa pe viitorul său partener Jim, care lucra ca ospătar la petrecerea găzduită de star-ul rock.
Această scenă este ştearsă în versiunea chineză, lăsând o gaură în scenariu, deoarece spectatorii nu au nici cea mai vagă idee de unde a apărut personajul Jim. Un sărut pasional între ambii bărbaţi arătat mai târziu este, de asemenea, eliminate.
6. Întreaga scenă a filmării videoclipului „I want to break free" a dispărut
Probabil cea mai mare schimbare făcută de China se întâmplă spre sfârşitul filmului, când Queen se îmbrăcă în haine feminine pentru a filma legendarul videoclip al piesei „I want to break free".
Lansarea versiunii chinezeşti omite acest lucru şi reduce scena doar la reacţia postului MTV de a interzice videoclipul, lucru pe care spectatorii filmului îl pot găsi destul de confuz.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Vedeta din România pe care puțini și-o amintesc! Mama ei e disperată: fiica a renunțat la TV și a căzut pradă substanțelor interzise
CANCAN.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe