- Home
- Life-Inedit
- (11.09.2022, 09:28)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China plănuieşte mai multe misiuni pe Lună după ce a descoperit un nou mineral lunar care ar putea deveni o sursă de energie
- China intenţionează să lanseze trei misiuni fără echipaj uman pe Lună în următorii 10 ani, încercând să rivalizeze cu Statele Unite în noua eră a explorării spaţiale.
- Atât China, cât şi SUA sunt cu ochii pe resursele lunare, pe siturile cu apă.
- China spune că a descoperit un nou mineral lunar care conţine heliu-3.
Urmărește
9412 afișări
China plănuieşte mai multe misiuni pe Lună după ce a descoperit un nou mineral lunar care ar putea deveni o sursă de energie
Liu Jizhong, un oficial din cadrul Centrului de explorare lunară şi al programului spaţial din China, a declarat că Administraţia Naţională Spaţială Chineză, care este echivalentul NASA, a primit aprobarea de a trimite trei nave orbitale pe Lună în cadrul programului lunar Chang'e.
Anunţul a fost făcut la o zi după ce China a anunţat că a descoperit un nou mineral lunar, prin intermediul unor mostre recuperate de misiunea Chang'e-5. Denumit Changesite-(Y), agenţia de ştiri de stat Xinhua l-a descris ca fiind un fel de cristal columnar transparent şi incolor. Se spune că acesta ar conţine heliu-3, o specie similară care a fost speculată ca viitoare sursă de energie, potrivit Beam Media.
China şi-a sporit ambiţiile în spaţiu în ultimii ani, trimiţând sonde pe Lună, construindu-şi propria staţie spaţială şi punând ochii pe Marte, planuri care o pun în competiţie directă cu Statele Unite. NASA are un rover pe Planeta Roşie şi încearcă să trimită astronauţi pe Lună din nou în acest deceniu. Ambele ţări sunt cu ochii pe minereurile lunare, aşteptându-se ca mineritul spaţial să fie următoarea sursă de tensiune.
Cele două părţi au făcut schimb de replici în ultimele săptămâni, după amânarea misiunii americane Artemis I, primul efort major al SUA de a reveni pe Lună în jumătate de secol. Administratorul NASA, Bill Nelson, a acuzat China că fură tehnologie spaţială, iar ţara a fost criticată pentru deşeurile spaţiale.
Programul de explorare lunară al Chinei a fost înfiinţat în 2004 şi a lansat prima sa navă spaţială trei ani mai târziu. Chang'e îşi ia numele de la zeiţa chineză a lunii şi s-a concentrat recent pe colectarea de mostre de pe suprafaţa lunară.
Programul Chang'e-7 va viza polul sud al Lunii, o zonă despre care oamenii de ştiinţă cred că este cel mai bun loc pentru a găsi apă. NASA vizează, de asemenea, această parte a lunii.
Liu, un oficial guvernamental, a declarat sâmbătă că, în cele din urmă, China îşi propune să construiască o staţie de cercetare internaţională pe Lună.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe