China se teme că aplicaţia "Pokemon GO" poate ajuta la localizarea bazelor militare

Aplicaţia "Pokemon GO", care a devenit cunoscută în întreaga lume la mai puţin de o săptămână de la lansarea sa oficială, este considerată un posibil risc al securităţii naţionale în China, informează Reuters.com.

Urmărește
4582 afișări
Imaginea articolului China se teme că aplicaţia "Pokemon GO" poate ajuta la localizarea bazelor militare

Nu toată lumea iubeşte Pokemon GO, jocul de pe mobil care s-a dovedit a fi un succes masiv în întreaga lume, imediat după lansarea sa, ce a avut loc în urmă cu doar o săptămână.

Prin aplicaţie jucătorii pot merge pe jos, în realitate, în propriul cartier, pentru a vâna şi captura personaje de desene animate virtuale, care apar pe ecranele telefoanelor lor inteligente prin scanare, cu ajutorul camerei foto. Aplicaţia a primit acuze în Statele Unite ale Americii, după mai multe cazuri de furt de telefoane, de la utilizatori distraşi şi după ce au avut loc accidente auto din neatenţia şoferilor care vânau pokemoni în timp ce conduceau sau a pietonilor care traversau strada captivaţi de joc.

Un senator din Statele Unite chiar le-a cerut dezvoltatorilor jocului să clarifice felul în care funcţionează sistemul lor de protecţie şi confidenţialitate a datelor.

Deşi jocul nu este disponibil în China, cea mai mare piaţă de desfacere a telefoanelor mobile inteligente şi a jocurilor online din lume, unii oameni de acolo se tem ca aplicaţia ar putea deveni un virus "trojan" pentru acţiuni ofensive, în mâna Statelor Unite şi a Japoniei.

"Nu juca Pokemon GO!!!", a declarat utilizatorul Pitaorenzhe, pentru site-ul de microblogging din China, Weibo.com.

"Este clar că SUA şi Japonia pot explora bazele secrete ale Chinei!", a completat acesta.

În teoria conspiraţiei, Japonia Nintendo Co Ltd, care deţine franciza Pokemon, împreună cu Google ar putea deduce foarte uşor unde sunt bazele militare chineze, plasând personaje în diverse locuri şi observând locaţiile în care utilizatorii nu pot merge pentru a le captura, din cauza restricţiilor de acces.

"Apoi, în cazul unui război, Japonia şi SUA pot viza cu uşurinţă rachetele ghidate, iar China ar putea fi distrusă de invazia unui joc japonez-american", a fost una din declaraţiile comunităţii celor deranjaţi de aplicaţia Pokemon Go, care a circulat pe site-ul Weibo.com.

Purtătorul de cuvând al Ministerului de Externe din China, Lu Kang, a declarat că nu a primit niciun fel de raport cum că jocul ar putea reprezenta un risc la securitatea naţională şi că nu a avut timp să se joace cu astfel de lucruri. Acesta nu a dat detalii suplimentare.

Alte ministere guvernamentale nu au răspuns la întrebările despre joc trimise prin fax de către Reuters.

Însă pe fani nu i-a descurajat nici apelurile la boicot şi nici faptul că Pokemon GO nu a fost lansat în China.

"Eram nerăbdător să joc Pokemon de când l-au anunţat pentru prima dată. Chiar mi-a plăcut Pokemon, când eram mic", a spus Gan Tian, ​​o studentă în vârstă de 22 de ani, de la Universitatea Tsinghua. Ea joacă o versiune neoficială, cu o hartă artificială bazată pe ţările în care jocul este disponibil.

Dar pentru mulţi alţii din ţară, jocul se dovedeşte a fi o provocare. Nu numai că acesta nu se găseşte în magazinele de aplicaţii din China, dar întregile servicii Google, sunt blocate în China.

Nintendo nu a dat niciun indiciu cu privire la o data în care Pokemon GO va fi lansat in China sau dacă va fi lansat vreodată.

Niantic, laboratorul care a dezvoltat jocul, a refuzat sa comenteze vineri, despre o eventuală lansare.

John Hanke, directorul executiv Niantic, a declarat într-un interviu că ar fi posibil, din punct de vedere tehnic, să lanseze aplicaţia în China, dar că a luat la cunoştinţă o serie de reguli şi restricţii complexe, în vederea lansării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici