Chinezii au probleme cu utilizarea telefonului din cauza măştilor medicale împotriva coronavirus.”Pur şi simplu îmi vine să-l arunc”.

Publicat: 30 01. 2020, 13:49
Actualizat: 30 03. 2020, 03:31

Coronavirusul a cauzat numeroase schimbări în stilul de viaţă al cetăţenilor chinezi, una dintre cele mai mari probleme fiind sistemul de recunoaştere facială care nu mai funcţionează din cauza măştilor medicale de protecţie, relatează Abacusnews.

Tehnologia de recunoaştere facială este metoda cea mai utilizată de populaţia chineză pentru funcţiile de bază ale telefoanelor mobile care includ şi efectuarea plăţilor. 

Ameninţarea infectării cu coronavirus i-a determinat pe cetăţenii chinezi să se protejeze prin purtarea măştilor medicale. Această măsură a cauzat o multitudine de probleme persoanelor care folosesc tehnologia de recunoaştere facială pentru telefonul mobil.

„În ultima vreme am purtat mască de protecţie în fiecare zi, iar telefonul utilizează recunoaştere facială şi pur şi simplu îmi vine să-l arunc”, şi-a exprimat frustrarea un cetăţean pe reţelele de socializare.

Instituţiile din China cum ar fi hotelurile aeroporturile, staţiile de tren sau magazinele au desfiinţat pentru moment tehnologia de recunoaştere facială. 

Unele persoane afirmă că au întâmpinat probleme în ceea ce priveşte accesul în comunităţi ale căror sisteme de securitate sunt bazate pe recunoaştere facială.

Cetăţenii din China purtau măşti medicale de protecţie chiar dinaintea declanşării epidemiei de coronavirus, ca o măsură împotriva poluării. 

Săptămâna trecută compania Huawei a afirmat că are de gând să dezvolte o tehnologie care permite recunoaşterea facială pentru persoanele care poartă măşti medicale. Cu toate acestea reprezentanţii Huawei au afirmat că alternativa pentru sistemul de recunoaştere facială este recunoaşterea amprentelor digitale. 

În contextul creşterii numărului de victime cauzate de coronavirus, e puţin probabil ca populaţia chineză să renunţe la măştile de protecţie. Un retailer online din China a vândut în doar două zile peste 80 de milioane de măşti medicale.