- Home
- Life-Inedit
- (24.12.2021, 11:33)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cina tradiţională de Crăciun. De la găleata cu aripioare de la KFC la curcanul la cuptor. Ce se mănâncă în diferite zone ale globului
În toate colţurile lumii, sărbătoarea Crăciunului este aşteptată de cei mici, dar şi de cei mari. Masa din seara zilei de 24 decembrie reprezintă o adevărată provocare pentru gospodine, dar şi un moment de fericire şi înălţare sufletească.
Urmărește
1707 afișări
Cina tradiţională de Crăciun. De la găleata cu aripioare de la KFC la curcanul la cuptor. Ce se mănâncă în diferite zone ale globului
Sărbătoarea naşterii Domnului este aşteptată an de an cu bucurie. Mulţi sunt fericiţi de venirea moşului, în timp ce alţii se simt împliniţi atunci când se strânge întreaga familie la masă. Şi cum Crăciunul este şi despre ceea ce mâncăm, iată cum arată o cină tradiţională în diferite ţări ale lumii:
Italia
Italienii încă păstrează tradiţia „festa dei sette pesci”, adică festinul celor şapte peşti. Aceştia pregătesc, în mod obligatoriu, şapte tipuri de peşti fie la cuptor, fie cu sos de roşii, fie fripţi la tigaie. Ideea e să fie inclusiv şapte reţete diferite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Marea Britanie
Curcanul este cel mai popular fel de mâncare de Crăciun. Alte feluri de mâncare populare includ şunca sau friptura de vită, dar în Marea Britanie, curcanul este cu siguranţă felul principal ales. Adesea, oamenii cumpără un curcan congelat, îl decongelează şi apoi îl pregătesc în cuptor timp de câteva ore înainte de a adăuga garnituri, sosuri.
Polonia
Polonezii au un aperitiv ceva mai special. Dacă noi nu suntem obişnuiţi să mâncăm ciorbă de Crăciun, în Republica Polonă borşul de sfeclă este nelipsit. Acesta conţine şi nişte găluşte umplute cu ciuperci numite uszka.
Puerto Rico
Aici, sărbătoarea Crăciunului începe chiar din luna noiembrie, mâncărurile fiind multe şi diverse. Totuşi, doar pe 24 decembrie aceştia servesc arroz con gandules, un orez special pregătit cu mazăre şi porumb şi condimentat cu ulei de măsline şi usturoi
Bahamas
Ziua de Crăciun reprezintă o mare sărbătoare culinară pentru bahamieni. Localnicii pregătesc una dintre cele mai diverse cine de pe glob care include curcan, şuncă, macaroane cu brânză, mazăre, orez făcut cu lapte de cocos, dar şi salată de cartofi.
Etiopia
Aici nu se sărbătoreşte Crăciunul pe 24 decembrie, ci la 2 săptămâni distanţă. Cei mai mulţi etiopieni pregătesc o tocăniţă din carne de pui, miel sau vită, în care adaugă legume şi ouă. Neapărat, aceasta trebuie să fie picantă.
Japonia
Tradiţia de Crăciun din Japonia este de a cumpăra o „găleată cu aripioare de la KFC”. Totul a pornit din anii ’70, atunci când a avut loc campania „Kentucky for Christmas”. Nu se ştie adevărul din spatele acesteia (unii susţin că directorul de atunci al KFC Japonia a promovat puiul ca fiind mâncarea tradiţională de Crăciun a americanilor), însă un lucru este cert: a avut un real succes.
Autor: Cezara Mîndrescu
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe