Cinci români s-au înscris în cel mai mare cor realizat vreodată

Cinci români se numără printre cei 2.051 de cântăreţi care doresc să facă parte din cel mai mare cor realizat vreodată - Corul Virtual -, ce va fi lansat joi seară pe platforma de internet YouTube, informează un comunicat.

Urmărește
227 afișări
Imaginea articolului Cinci români s-au înscris în cel mai mare cor realizat vreodată

Corul Sound are în componenţă studenţi şi absolvenţi ai diverselor facultăţi bucureştene

Corul Virtual, iniţiat de compozitorul Eric Whitacre, se află la a doua încercare, anul trecut el reunind 185 de videoclipuri din 15 ţări.

Principiul pe care se bazează este simplu: Eric Whitacre pune la dispoziţie partituri pentru una din compoziţiile sale (anul acesta a fost "Sleep"), pe care doritorii le descarcă în funcţie de vocea la care vor să cânte (soprană, soprană II, alto, tenor, bariton, bas) precum şi un videoclip în care el dirijează piesa în cauza. Coriştii trebuie să înregistreze şi să încarce pe YouTube interpretările lor sub un nume relevant la căutare. De aici, rămâne pe seama organizatorilor să audieze, selecteze şi unească videoclipurile pentru a forma un cor.

Anul acesta, deşi organizatorii sperau să aibă 900 de înscrieri, videoclipurile încărcate au depăşit dublul aşteptărilor.

Lansarea Virtual Choir are loc joi, la Centrul Paley din New York, şi, concomitent, pe internet, prin transmisiune în direct pe WQXR.org. În aceeaşi seară, videoclipul va fi lansat şi pe YouTube.

Este prima oară când România apare pe harta Virtual Choir, aflându-se la egalitate cu Portugalia şi Norvegia la numărul de videoclipuri înscrise. Din cele cinci înscrieri, trei provin nu doar din acelaşi oraş, ci din acelaşi grup.

Ileana Popescu, Camelia Ducaru şi Alexandra Ionescu fac parte din Corul Sound al Casei de Cultură a Studenţilor, prin intermediul căruia au şi aflat despre proiect. Ele au răspuns provocării lansate de Eric Whitacre în ultimele zile ale anului trecut şi ale perioadei de înscriere. Din partide vocale diferite în cadrul corului, cele trei au păstrat aceeaşi împărţire vocală şi pentru "Sleep", acoperind astfel toată partitura feminină a lucrării.

Înfiinţat în 1994, în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, Corul Sound are în componenţă studenţi şi absolvenţi ai diverselor facultăţi bucureştene. Repertoriul este ales pentru a atrage un public cât mai larg şi se structurează pe lucrări din patrimoniul românesc şi internaţional acoperind marile epoci creatoare. Cu o componenţa elastică, în funcţie de formă de manifestare sau de natura repertoriului, grupul coral Sound abordează cu succes şi entuziasm creaţii medievale, contemporane, dar şi lucrări din zona divertismentului muzical.

Corul Sound a adunat în palmaresul sau 14 deplasări în străinătate, însemnând participări la festivaluri, concursuri şi turnee artistice sau umanitare. Anul acesta, Corul Sound a participat la evenimentul Earth Hour organizat în Capitală şi va participa la Festivalul Coral Internaţional de la Cracovia. În această primăvară, ansamblul va susţine un concert în colaborare cu dirijorul italian Francesco Messina, pe 17 mai, la Casă de Cultură a Studenţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici