- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (28.03.2010, 15:37)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cine a stins lumina la Ora Pământului? - GALERIE FOTO
Piramidele şi Sfinxul din Egipt, Turnul Eiffel din Paris, Fontana di Trevi de la Roma, turnul Bourj Khalifa din Dubai, Opera din Sydney, memorialul de la Hiroshima şi Empire State Building din New York s-au numărat printre edificiile cufundate, sâmbătă, în întuneric de Ora Pământului.
Urmărește
155 afișări
Fontana di Trevi, din Roma (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cu ocazia acţiunii Ora Pământului, la nivel mondial sistemele de iluminare a peste 1.200 de clădiri şi edificii celebre au fost oprite începând cu ora 20.30, în scopul promovării luptei împotriva poluării şi încălzirii globale. Această a patra ediţie a evenimentului s-a bucurat de participarea a 125 de ţări.
În Egipt, pe platoul Gizeh, unde se află trei piramide şi Sfinxul, precum şi în Citadela Cairo, dominată de cupola Moscheei lui Mohammad Ali, toate luminile au fost stinse, creând siluete fantomatice în oraşul celor o mie de minarete.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
La Paris, Palatul Elysée şi peste 240 de monumente şi clădiri, printre care şi Catedrala Notre-Dame, şi-au oprit iluminatul timp de o oră, în timp ce Turnul Eiffel a fost neiluminat timp de cinci minute.
Fontana di Trevi de la Roma a fost cufundată în întuneric de actorul Ricky Tognazzi şi de Fulco Pratesi, preşedintele onorific al Fondului mondial pentru natură (WWF), care au declanşat simbolic un întrerupător mare plasat în faţa fântânii.
La Stockholm, luminile Palatului Regal au fost stinse timp de o oră, timp în care a vut loc un concert pop în piaţa Kungsträdgaarden.
În Moscova, iluminatul a fost oprit la 37 de clădiri, poduri, monumente şi hoteluri dintre cele mai cunoscute, capitala Rusiei economisind astfel 2.850 de megawaţi, după cum a anunţat primăria.
În Dubai, trecătorii, în dishdasha albe - cei din Emirate - sau în pantaloni scurţi - turiştii -, echipaţi cu mici lantene, au format un convoi de-a lungul plajei, timp în care capitala comercială din Golf, cu cel mai înalt zgârie-nori din lume, turnul Bourj Khalifa (828 de metri) a fost în întuneric.
Clădirile de birouri şi milioane de locuinţe au fost, de asemenea, lipsite de iluminat timp de o oră la Sydney, unde semnalul stingerii, la ora locală 20.30, a fost dat de sirenele feriboturilor.
Acţiunea "Ora Pământului", iniţiată în capitala Australiei în 2007, a avut loc anul acesta la trei luni după eşecul Summitului de la Copenhaga dedicat încălzirii globale. Un acord minimal de limitare a creşterii medii a temperaturii globale la două grade, a fost stabilit, fără a fi însă precizate clar mijloacele de a realiza acest lucru şi fără a fixa vreun obiectiv în cifre pe termen scurt (2020) sau pe termen mediu (2050).
Ţările mari în dezvoltare, precum China şi India, s-au coalizat pentru a anihila orice tentativă care încearcă să le impună anumite restricţii. În plus, ele acuză că obiectivele de reducere a consumului de electricitate anunţate de ţările industrializate sunt departe de a fi realiste.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe