- Home
- Life-Inedit
- WELLINGTON, (09.11.2010, 16:19)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ciocolata ar putea deveni peste 20 de ani la fel de scumpă ca aurul
Ciocolata riscă să devină peste 20 de ani la fel de scumpă ca aurul, afirmă numeroşi experţi, potrivit cărora, o persoană cu venituri medii nu îşi va mai permite, în deceniile următoare, să îşi cumpere o tabletă de ciocolată decât cu mari eforturi financiare, informează newstrackindia.com.
Urmărește
138 afișări
Ciocolata ar putea deveni peste 20 de ani la fel de scumpă ca aurul
"Peste 20 de ani, ciocolata va fi un fel de caviar. Va deveni atât de rară şi atât de scumpă, încât cetăţeanul obişnuit nu îşi va mai permite să o cumpere", afirmă publicaţia The New Zeeland Herald, care îl citează pe John Mason, directorul şi fondatorul Nature Conservation Research Council, cu sediul în Ghana.
Fermierii din ţările mari producătoare de cacao nu primesc din partea guvernelor locale acele stimulente financiare de care au nevoie pentru a reface plantaţiile de arbori de cacao, pe măsură ce aceştia mor de bătrâneţe. Această acţiune de replantare presupune, de regulă, mutarea fermierilor într-o altă zonă de pădure, unde vor aştepta până la cinci ani, până să obţină prima recoltă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
În plus, copiii acestor fermieri africani, a căror speranţă de viaţă este de doar 56 de ani, preferă să îşi caute de lucru în zonele urbane şi refuză munca istovitoare de pe plantaţiile de cacao, care le aduce beneficii foarte mici.
"O altă problemă este aceea că acest produs concurează pentru spaţiul agricol cu alte produse, cum este uleiul de palmier, ce cunoaşte o cerere tot mai mare pe piaţa de biocarburanţi", a declarat Thomas Dietsch, directorul departamentului de cercetare şi ecosisteme din cadrul Earthwatch Organisation.
"Consumul de ciocolată creşte într-un ritm mai mare decât cel al producţiei de cacao", a declarat la rândul său Tony Lass, preşedintele Cocoa Research Association, cu ocazia conferinţei anuale, organizată luna trecută de Academy of Chocolate din Marea Britanie.
Parcă pentru a agrava şi mai mult această situaţie, specialiştii afirmă că solurile din plantaţiile tradiţionale de cacao din Africa se degradează rapid.
"Producţia va scădea atât de mult în următorii 20 de ani, încât nu vom mai vedea niciun baton de ciocolată în automatele de gustări - decât, poate, dacă ele vor fi făcute din roşcove în loc de ciocolată", a declarat ciocolatierul londonez Marc Demarquette.
Există şi alte voci, însă, care afirmă că iubitorii de ciocolată vor "salva" de la dispariţie industria ciocolatei acceptând să plătească în viitor un preţ oricât de mare pentru desertul lor preferat.
Un purtător de cuvânt al celebrului producător de ciocolată Cadbury a declarat la rândul său că o eventuală penurie pentru acest produs ar putea fi evitată în viitor cu ajutorul unor iniţiative promovate de Organizaţia Mondială a Comerţului.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe