- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (03.12.2007, 13:22)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ciocolata, sexul şi aperitivele reci pot îmbunătăţi memoria
Ciocolata, sexul şi aperitivele reci pot îmbunătăţi memoria, alături de cuvintele încrucişate, sudoku, exerciţiile fizice şi duşurile reci, potrivit unui studiu realizat de un profesor britanic .
Urmărește
5 afișări
Ciocolata, sexul şi aperitivele reci pot îmbunătăţi memoria
Terry Horne, profesor la University of Central Lancashire, autorul cărţii "Teach Yoruself: Training Your Brain", bazată pe o colecţie de studii realizate de experţi din lumea întreagă, este de părere că secretul îmbunătăţirii memoriei depinde de stilul de viaţă şi de hrana cu care este alimentat corpul, informează thisislondon.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Ciocolata neagră şi aperitivele reci pot îmbunătăţi materia cenuşie, în timp ce sexul este esenţial pentru păstrarea capacităţii de memorare la bătrâneţe.
Persoanele care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile mentale trebuie să evite cannabis-ul, telenovelele şi compania persoanelor care îşi petrec timpul plângându-se.
Dezmierdarea unui bebeluş, copiatul temelor de la alţii, cititul cu voce tare şi cursurile de afaceri pot contribui la menţinerea eficienţei creierului.
"Ceea ce mâncăm, ceea ce bem, ce învăţăm la şcoală şi tipurile de stări de spirit pe care le avem sunt esenţiale", spune Horne. "Oamenii pot face alegeri în stilul de viaţă care pot contribui la mărirea capacităţilor cognitive pe tot parcursul vieţii de adult", a adăugat Horne.
Expertul spune că sexul are un impact pozitiv, contribuind la eliberarea a şapte substanţe din creier care îmbunătăţesc abilităţile cognitive. Printre acestea se numără oxitocina - hormonul "încrederii" - care poate îmbunătăţi capacitatea de a găsi soluţii riscante sau inedite la o problemă.
Elementele din ciocolata neagră sunt, de asemenea, benefice. Magneziul şi substanţele antioxidante contribuie la creşterea nivelului de oxigen din creier, prevenind accidentele cerebrale.
Dieta alimentară săracă în grăsimi este recomandată pentru îmbunătăţirea capacităţilor cognitive. Horne sugerează un mic dejun format din ouă, peşte sau carne rece, un prânz format din proteine de bază, precum peştele gras, şi legume verzi şi o cina formată din carbohidraţi, fără cofeină, alcool sau carne roşie.
Copiii nu ar trebui să-şi facă lecţiile singuri, pentru că mintea funcţionează mai bine atunci când lucrează cu colegii sau cu părinţii. De asemenea, vorbitul în faţa colegilor este benefic pentru copii, pentru că informaţiile sunt astfel repetate.
Horne recomandă conceptul BLISS - Body-based pleasure ("plăcere fizică"), Laughter (râs), Involvement (implicare), Satisfaction (satisfacţie) şi Sex (sex) - care ajută la îmbunătăţirea capacităţilor cognitive.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”