- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (25.11.2014, 13:33)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CJUE stabileşte că înregistrarea formei cubului Rubik ca marcă comunitară este validă
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit că înregistrarea formei cubului Rubik ca marcă comunitară nu poate fi refuzată pentru motivul că încorporează o funcţie tehnică, astfel că această înregistrare este validă.
Urmărește
164 afișări
CJUE stabileşte că înregistrarea formei cubului Rubik ca marcă comunitară este validă
Decizia CJUE vine după ce Simba Toys, un producător de jucării german, a solicitat Oficiului pentru Mărci al Uniunii (OAPI) anularea mărcii tridimensionale, în special pentru motivul că ea conţine o soluţie tehnică constând în capacitatea sa de rotire, o astfel de soluţie neputând fi protejată decât în temeiul unui brevet, şi nu ca marcă. Întrucât OAPI a respins cererea, Simba Toys a sesizat Curtea cu o acţiune având ca obiect anularea deciziei Oficiului.
Prin hotărârea de marţi, CJUE a constatat că particularităţile mărcii sunt, pe de o parte, cubul în sine şi, pe de altă parte, structura grilată care figurează pe fiecare dintre suprafeţele acestuia. Potrivit Curţii, liniile negre groase ce fac parte din această structură şi apar pe cele trei reproduceri ale cubului împărţind interioarele lor nu fac nicio aluzie la o capacitate de rotire a elementelor individuale ale cubului şi, prin urmare, nu îndeplinesc nicio funcţie tehnică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Capacitatea de rotire a benzilor verticale şi orizontale ale cubului Rubik nu rezultă nici din liniile negre, nici din structura grilată, ci dintr-un mecanism intern al cubului care este invizibil pe reproducerile grafice. În consecinţă, înregistrarea formei cubului Rubik ca marcă comunitară nu poate fi refuzată pentru motivul că încorporează o funcţie tehnică", subliniază CJUE.
În al doilea rând, Curtea arată că marca nu îi permite titularului să interzică terţilor să comercializeze toate felurile de puzzle-uri tridimensionale care au o capacitate de rotire. Instanţa subliniază că monopolul de comercializare al titularului se limitează la puzzle-uri tridimensionale care au forma unui cub pe suprafeţele căruia este aplicată o structură grilată.
"Tribunalul apreciază că structura cubică grilată a mărcii în discuţie se distinge în mod considerabil de reproducerile altor puzzle-uri tridimensionale disponibile pe piaţă. Această structură are aşadar un caracter distinctiv care permite consumatorilor să identifice producătorul produsului pentru care marca este înregistrată", mai explică CJUE.
În 1999, Oficiul pentru Mărci al Uniunii a înregistrat ca marcă comunitară tridimensională forma cubului Rubik pentru "puzzle-uri tridimensionale". Înregistrarea a fost făcută la cererea Seven Towns, o societate britanică ce administrează în special drepturile de proprietate intelectuală legate de acest cub.
Cubul Rubik este un puzzle 3D inventat în 1978 de sculptorul ungar Ernő Rubik. Cu 350 de milioane de unităţi vândute în toată lumea până în 2009, cubul este considerat jucăria cu cele mai mai vânzări.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe