Clasamentul mondial al generozităţii: Ce trage România în jos

România se află pe locul 102 din 144 de ţări în ediţia din 2018 a clasamentului mondial al generozităţii, realizat de Charities Aid Foundation, o fundaţie care are sediul la Londra.

Urmărește
913 afișări
Imaginea articolului Clasamentul mondial al generozităţii: Ce trage România în jos

Clasamentul mondial al generozităţii: Ce trage România în jos

Cea de-a noua ediţie a CAF World Giving Index a folosit date obţinute între 2013 şi 2017, pornind de la proporţia de cetăţeni dintr-o ţară care au anunţat că au ajutat un străin, au donat bani şi au participat la acţiuni de voluntariat în cursul lunii care a precedat răspunsurile la chestionarul fundaţiei.

În 2018, în indexul mondial al generozităţii realizat de Charities Aid Foundation, Indonezia, care, în anii trecuţi, s-a plasat pe locul al doilea, a ajuns pe primul loc, cu mai mult de jumătate dintre răspunsuri (59%) indicând deschiderea spre ajutarea concetăţenilor.

Topul este completat de Australia, Noua Zeelandă şi Statele Unite ale Americii, cu 58%.

Potrivit clasamentului, România, cu 27%, se situează pe locul 102 din 144 de ţări.

România a punctat destul de bine la secţiunea dedicată ajutării necunoscuţilor (54%), clasament în care ţara noastră s-ar plasa pe locul 56. Dacă, în ce priveşte donaţiile în bani, românii s-au arătat destul de prezenţi, 20% declarând că au oferit diverse sume străinilor, în domeniul implicării în activităţi de muncă voluntară, România a ieşit spre capătul clasamentului, doar cinci alte ţări plasându-se mai jos.

Locul 139 ocupat de România la această secţiune a fost adus de un procent de numai 6% de răspunsuri pozitive la interogaţia privind voluntariatul.

"Am realizat CAF World Giving Index în ultimii nouă ani pentru că este foarte greu să îţi faci o imagine în alt mod cu privire la nivelul generozităţii în diferite ţări", spune John Low, director executiv al Charities Aid Foundation.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici