Claude Lelouch, la premiera de gală a filmului "Ces amours-la/ Iubiri din trecut", la Bucureşti

Regizorul Claude Lelouch şi actorii Audrey Dana şi Laurent Couson vor participa la premiera de gală a filmului "Ces amours-la/ Iubiri din trecut", care va avea loc vineri, de la 19.30, la CinemaPRO, informează MediaPro Distribution.

Urmărește
106 afișări
Imaginea articolului Claude Lelouch, la premiera de gală a filmului "Ces amours-la/ Iubiri din trecut", la Bucureşti

Claude Lelouch, la premiera de gală a filmului "Ces amours-la/ Iubiri din trecut", la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Iubiri din trecut" a prins viaţă pe 8 iunie 2009, în România, filmările fiind continuate în oraşul francez Beaune, localitate în care Claude Lelouch a înfiinţat o şcoală de cinematografie. Primul "Motor!" s-a spus în Studiourile MediaPro din Buftea, regizorul scriindu-şi mai departe povestea în locuri celebre din centrul şi împrejurimile Capitalei: ArCuB, Tribunalul Bucureşti, Teatrul Naţional, Casa Scriitorilor, Palatul Mogoşoaia şi pe străzile romantice din centrul istoric al Bucureştiului.

Din distribuţie fac parte vedete consacrate, ca Anouk Aimee şi Dominique Pinon, dar şi actori la început de carieră, precum Audrey Dana, Samuel Labarthe, Laurent Couson, Giles Lemaire şi Jacky Ido. Pe generic se regăsesc şi actori români - Zoltan Butuc, Ştefan Velniciuc, Ingrid Bisu, Nicolle Gheorghiu şi Marie Beldiman - au avut onoarea de a lucra alături de nume sonore ale cinematografiei franceze, dar şi cu muzicieni celebri, precum Massimo Ranieri, Liane Foly şi Raphael.

Filmat în cinci săptămâni, "Iubiri din trecut" reuşeşte să cuprindă într-un mod ingenios şase decenii de istorie europeană văzute prin ochii personajului principal feminin, Ilva, interpretat de actriţa Audrey Dana. Inspirat din cartea lui Lelouch "Ces Annees La", "Iubiri din trecut" prezintă cu multă emoţie povestea unei femei al cărei curaj şi a cărei atitudine conturează perfect silueta eroinei moderne.

Ilva (Audrey Dana) este surprinsă în film începând din copilărie şi până la maturitate: o tânără a cărei viaţă amoroasă este la fel de întortocheată precum un labirint. Ea cunoaşte pe rând iubirea unui francez, a unui ofiţer german, apoi se îndrăgosteşte de doi soldaţi americani. Deşi fiecare dintre relaţiile sale a fost reală şi sinceră, în cele din urmă aceşti bărbaţi nu au reprezentat decât episoade din viaţa Ilvei, destinul purtând-o în cu totul altă direcţie.

"Iubiri din trecut" poate fi vizionat în premieră în România din 24 septembrie, în cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex, CinemaPRO şi în reţeaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Bacău). Filmul este distribuit de MediaPro Distribution.

Legendă vie a cinematografiei franceze şi mondiale, Claude Lelouch a fost premiat cu Palme d'Or şi distins cu două premii Oscar pentru filmul "Un bărbat şi o femeie/ Un homme et une femme", care îi are ca protagonişti pe Anouk Aimée şi Jean-Louis Trintignant. De-a lungul unei cariere impresionante, celebrul regizor a colaborat cu Yves Montand, Lino Ventura, Annie Girardot, Jean-Paul Belmondo, Fanny Ardant, Jeremy Irons, Claudia Cardinale, Anne Parillaud şi multe alte nume mari ale cinematografiei mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici