Colin Firth refuză să mai lucreze cu Woody Allen, acuzat că şi-a molestat sexual fiica adoptivă / Mărturisirile lui Dylan Farrow

Actorul Colin Firth, recompensat cu premiul Oscar, a declarat, joi, pentru publicaţia britanică The Guardian, că nu va mai lucra cu regizorul Woody Allen, după ce Dylan Farrow, fiica adoptivă a acestuia, a vorbit din nou despre faptul că cineastul a abuzat-o sexual când era minoră.

Urmărește
1911 afișări
Imaginea articolului Colin Firth refuză să mai lucreze cu Woody Allen, acuzat că şi-a molestat sexual fiica adoptivă /  Mărturisirile lui Dylan Farrow

Colin Firth refuză să mai lucreze cu Woody Allen, acuzat că şi-a molestat sexual fiica adoptivă / Mărturisirile lui Dylan Farrow

Colin Firth se alătură astfel unui mare număr de vedete de la Hollywood care încearcă să se distanţeze de Woody Allen, în contextul campaniei Time's Up, iniţiată împotriva hărţuirii sexuale la locul de muncă, transmite AFP.

Joi, Dylan Farrow, în vârstă de 32 de ani, a declarat, în primul său interviu televizat pe această temă, că îşi doreşte ca regizorul Woody Allen să fi fost pus sub acuzaţie pentru că a abuzat-o sexual când avea 7 ani.

"Minte şi minte de multă vreme", a declarat aceasta la postul de televiziune american CBS.

Dylan Farrow afirmă de mult timp că Allen a abuzat-o sexual pe 4 august 1992, când avea şapte ani, în casa de la ţară a mamei sale adoptive, actriţa Mia Farrow, care i-a cerut, de altfel, întotdeauna "să spună adevărul".

"Vreau să îmi arăt chipul şi să îmi spun povestea. Vreau să vorbesc tare, la propriu", a declarat Dylan Farrow, care a prezentat apoi modul în care a fost abuzată sexual de tatăl său.

Cazul a fost atunci în atenţia oficiului pentru protecţia copilului din New York şi a unei clinici specializate în copii abuzaţi sexual de la Spitalul Yale-New Haven, însă ambele instituţii au concluzionat că Dylan nu a fost molestată sexual.

În schimb, autorităţile au spus că Dylan era un copil vulnerabil şi a fost instruită să spună o poveste de mama sa, foarte furioasă din cauza separării de Woody Allen.

De altfel, Moses, fratele lui Dylan, a povestit că a fost martor la momentele în care Mia Farrow încerca să o convingă pe fetiţă că a fost abuzată sexual de tatăl ei.

Dylan a negat acest lucru. "Sunt credibilă, spun adevărul şi este important ca oamenii să îşi dea seama că o victimă, un acuzator contează. Şi acest lucru este suficient să schimbe lucrurile", a mai spus aceasta.

După ce a fost difuzat acest interviu, Colin Firth a devenit cea mai recentă şi mai vizibilă vedetă care anunţă că nu va mai lucra cu Allen.

Firth a jucat în filmul "Magie în lumina lunii/ Magic in the Moonlight" (2014), de Woody Allen, filmat înainte ca Farrow să prezinte pentru prima dată personal detalii despre abuzul la care ar fi fost supusă, într-o scrisoare publicată pe blogul cotidianului The New York Times, în 2014.

Acuzaţiile sale au fost făcute iniţial în timp ce mama sa, actriţa Mia Farrow, şi Woody Allen erau implicaţi într-un proces de separare violent, după o relaţie de 12 ani. Woody Allen a părăsit-o pe Mia Farrow pentru fiica adoptivă a acesteia dintr-un mariaj anterior, Soon-Yi Previn, care pe atunci avea 21 de ani. Originară din Coreea de Sud, Soon-Yi Previn a fost adoptată pe când avea 5 - 7 ani (nu i se cunoaşte vârsta exactă) de Mia Farrow şi soţul ei de atunci, muzicianul André Previn.

Allen a negat în mod repetat acuzaţiile de abuz sexual aduse de fiica sa adoptivă, iar cel mai recent a făcut-o joi, într-un comunicat. "Chiar dacă familia Farrow este cinică şi se foloseşte de mişcarea Time's Up pentru a repeta acuzaţiile discreditate, acest lucru nu le face mai adevărate decât în trecut", scrie în comunicatul lui Allen.

Mia Farrow a avut 11 copii, patru biologici şi şapte adoptaţi, iar Dylan şi Moses au fost înfiaţi iniţial de Mia Farrow ca mamă singură. După ce a început relaţia cu Woody Allen, regizorul i-a adoptat şi el pe Dylan şi Moses.

Actorul Timothee Chalamet, starul filmului gay "Call me By Your Name", de Luca Guadagnino, a anunţat, săptămâna aceasta, că va dona salariul primit pentru prestaţia din lungmetrajul "A Rainy Day in New York", de Woody Allen, programat pentru lansare anul acesta, campaniei Time's Up şi altor iniţiative de apărare a victimelor abuzurilor sexuale.

El a călcat astfel pe urmele actriţelor Rebecca Hall, Ellen Page şi Mira Sorvino, care şi-au donat banii obţinuţi din filme regizate de Woody Allen - "Vicky Cristina Barcelona", "To Rome with Love", respectiv "Mighty Aphrodite". De asemenea, regizoarea Greta Gerwig, care a jucat în filmul "To Rome with Love" (2012), de Woody Allen, a anunţat că îşi va dona banii iniţiativei Time's Up.

Campania Time's Up a fost lansată recent de aproximativ 300 de vedete, printre care Natalie Portman, Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Meryl Streep şi Jennifer Lawrence. Asociaţia îşi doreşte să apere victimele abuzurilor sexuale, nu numai pe cele de la Hollywood, ci şi pe cele din domenii mai puţin "glamour", precum restaurante şi agricultură.

Woody Allen, în vârstă de 82 de ani, a realizat peste 50 de filme într-o carieră de 58 de ani şi este cunoscut pentru personajele sale nevrotice şi comice, devenite o veritabilă marcă personală şi care sunt adeseori interpretate chiar de el. Cineastul american a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 1986, pentru filmul "Hannah si surorile ei/ Hannah and her Sisters", şi acelaşi premiu pentru filmul "Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris" din 2011. Pentru filmul "Annie Hall", din 1978, Woody Allen a fost recompensat cu două premii Oscar - la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun scenariu original". În 2014, filmul său "Blue Jasmine", a câştigat un premiu Oscar din trei nominalizări, iar Woody Allen, a primit şi un Glob de Aur special pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici