- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (24.01.2024, 17:44)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Colonii de pinguini împărat, altădată necunoscute, au fost observate în Antarctica
Coloniile de pinguini împărat, necunoscute până acum, au fost observate în noi imagini din satelit, potrivit AP.
Urmărește
602 afișări
Pinguinii împărat, consideraţi „aproape ameninţaţi” cu dispariţia, sunt cei mai mari pinguini din lume. Aceştia îşi cresc puii în timpul iernii antarctice, pe plăci de gheaţă de mare îngheţată. Dar dacă gheaţa se sparge înainte ca puii să se nască, majoritatea vor muri.
Cel puţin unii pinguini împăraţi îşi mută coloniile pe măsură ce topirea gheţii, cauzată de schimbările climatice, ameninţă zonele de reproducere, potrivit unei cercetări publicate miercuri.
O colonie de pinguini de lângă Halley Bay pare să se fi mutat la aproximativ 30 de kilometri spre est, a declarat Peter Fretwell, cercetător la British Antarctic Survey. El a spus că condiţiile instabile care au început în 2016 au făcut ca vechea locaţie să fie periculoasă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
„Pinguinii împăraţi şi-au luat asupra lor sarcina de a încerca să găsească gheaţă de mare mai stabilă”, a spus el.
Cele patru colonii nou descoperite probabil că existau de mulţi ani, dar oamenii de ştiinţă nu le-au reperat anterior, a spus Fretwell. Acestea sunt în mare parte colonii mici, cu mai puţin de 1.000 de perechi de reproducere fiecare, a spus el. Oamenii de ştiinţă cunosc în prezent 66 de colonii de pinguini împărat.
Coloniile nou reperate nu schimbă foarte mult estimările generale ale populaţiei - în prezent mai puţin de aproximativ 300.000 de perechi de reproducere - dar îi ajută pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă unde s-ar putea muta pinguinii, a spus Fretwell.
Nu este clar dacă vreuna dintre coloniile nou identificate ar putea fi un grup desprins din alte colonii mai mari, a declarat Daniel Zitterbart, cercetător în domeniul pinguinilor la Woods Hole Oceanographic Institution, care nu a fost implicat în studiu. Dar este clar că locurile de reproducere sunt în schimbare, iar o lume în încălzire înseamnă că mai mulţi „pinguini vor fi în mişcare”, a spus el.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe