- Home
- Life-Inedit
- (04.05.2021, 10:50)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Colosseumul va avea o podea de înaltă tehnologie. Turiştii vor putea vedea vechiul amfiteatru la fel ca gladiatorii
- Colosseumul Roman este cu un pas mai aproape de a avea un etaj, care va permite vizitatorilor să vadă vechiul amfiteatru aşa cum era pe vremea gladiatorilor.
- A rămas fără un etaj din secolul al XIX-lea, când arheologii l-au îndepărtat pentru a dezvălui reţeaua de structuri şi tuneluri de sub acesta.
- Podeaua de înaltă tehnologie va fi „uşoară, reversibilă şi durabilă”, potrivit unui comunicat de presă şi se aşteaptă să fie finalizată până în 2023.
Urmărește
564 afișări
Colosseumul va avea o podea de înaltă tehnologie. Turiştii vor putea vedea vechiul amfiteatru la fel ca gladiatorii
Faimosul reper italian datează din timpul dinastiei Flaviilor din secolul I şi a fost iniţial folosit pentru a găzdui spectacole precum vânătoare de animale şi jocuri de gladiatori, potrivit NPR.
Guvernul italian a început să caute propuneri de la ingineri pentru a reface etajul în decembrie anul trecut şi a anunţat duminică că a atribuit contractul de 18,5 milioane de euro unei firme din Milano.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
„Vei putea să mergi pe el şi să mergi în centrul Colosseumului, văzându-l la fel ca şi vizitatorii până la sfârşitul secolului al XIX-lea”, a declarat ministrul Culturii Dario Franceschini.
Partea superioară a podelei va fi realizată din lemn Accoya durabil, se spune în comunicat, şi va consta din lamele care pot fi rotite pentru a permite luminii naturale în zona de dedesubt şi a proteja structurile subterane de ploaie.
Un sistem de ventilaţie mecanică va controla temperatura şi umiditatea structurilor subterane, în timp ce un aparat de colectare şi recuperare a apei de ploaie va reduce încărcătura de apă şi o va redirecţiona către băile publice ale monumentului.
Instalarea etajului de 3.000 de metri pătraţi va fi complet reversibilă, a spus Ministerul, oferind flexibilitate pentru viitor.
„Sistemul complex subteran de sub pavajul din lemn, datorită trapei, palanelor şi tipurilor mobile de maşini, a permis ca bărbaţii, fiarele şi recuzita să fie aduse la podeaua arenei", a declarat Alfonsina Russo, directorul Colosseumului.
Colosseumul a fost utilizat în diferite scopuri de-a lungul secolelor: carieră pentru materiale de construcţie, adăpost pentru animale şi sit de săpături arheologice.
Acum este un „monument al operelor de artă şi al ingeniozităţii umane” care găzduieşte ocazional expoziţii temporare şi alte evenimente. Şi se numără printre cele mai renumite atracţii turistice din Italia, atrăgând aproximativ 7,6 milioane de vizitatori în 2019.
După ce şi-a închis porţile din cauza pandemiei, Colosseumul s-a redeschis publicului cu capacitate limitată săptămâna trecută.
Arena Colosseo, @dariofrance: «Progetto è passo avanti per la tutela strutture archeologiche, restituirà al #Colosseo la sua natura di complessa macchina scenica». Milan Ingegneria si aggiudica il bando di gara promosso da @Invitalia. https://t.co/ZJOXpJWREm / #MiC @ParcoColosseo pic.twitter.com/CvwdzshgjU
— Ministero della cultura (@MiC_Italia) May 2, 2021
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina