Oamenii de ştiinţă au descoperit fosila celei mai vechi specii de scorpion, cu o vechime de 437 de milioane de ani şi a cărui sistem respirator şi circulator oferă indicii despre tranziţia animalelor de la mediul marin la cel terestru, relatează Science Daily.
Fosila de scorpion a fost descoperită în Wisconsin în 1985, iar experţii au determinat că aparţine erei paleozoice.
Cercetătorii au fost foarte surprinşi să observe că structura internă a fosilei de scorpion este similară cu cea a scorpionului actual care trăieşte exclusiv pe uscat dar şi cu cea a crabilor care trăiesc în mediul acvatic.
Această informaţie situează scorpionul drept una dintre primele vieţuitoare care a reuşit să facă trecerea de la viaţa în mediul marin la o existenţă pe uscat.
Scorpiunul fosilizat a fost numit de cercetători drept „scorpionul vânător” şi măsoară 2,5 centimetri, aproximativ aceeaşi dimensiune cu a scorpionilor actuali.
Experţii consideră această descoperire drept una revoluţionară pentru lumea ştiinţei, deoarece oferă un model pentru maniera în care toate celelalte animale, inclusiv mamiferele s-au adaptat la viaţa pe uscat.