Comisia Europeană aprobă lăcustele pentru consum. Burgeri, deserturi şi alte produse din lăcuste ar putea ajunge în magazinele europene

  • Burgeri, deserturi şi alte produse din lăcuste ar putea ajunge în supermarketurile europene, după ce agenţia pentru siguranţa alimentară a UE a aprobat consumul uman de insecte pentru a doua oară în ultimul an, după autorizarea viermilor galbeni de făină.
  • Aprobarea a venit după ce firma Fair Insects BV, cu sediul în Olanda, a cerut permisiunea de a-şi vinde produsele din lăcuste în Europa.
Urmărește
3665 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană aprobă lăcustele pentru consum. Burgeri, deserturi şi alte produse din lăcuste ar putea ajunge în magazinele europene

Comisia Europeană aprobă lăcustele pentru consum. Burgeri, deserturi şi alte produse din lăcuste ar putea ajunge în magazinele europene

Autoritatea Europeană de Reglementare Alimentară, care a aprobat lăcustele migratoare ca fiind apte pentru consumul uman, a declarat că insectele vor fi comercializate ca gustare sau ca ingredient alimentar, fie sub formă uscată sau congelată, cu aripile şi picioarele îndepărtate, fie sub formă de pulbere, potrivit NewsBreak.

Lăcustele migratoare, cunoscute sub denumirea ştiinţifică de Locusta migratoria, fac parte de mult timp din alimentaţia unor locuitori din Zambia, Camerun, Botswana şi alte câteva ţări din Africa Centrală şi de Sud, precum şi din unele ţări din Asia de Sud-Est, cum ar fi Thailanda şi Filipine.

În ultimele câteva decenii, a existat un impuls constant pentru mai multe insecte comestibile, deoarece acestea sunt surse bune de grăsimi, proteine şi vitamine.
 
Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite a încurajat consumul pe scară largă de insecte ca sursă de hrană. Creşterea insectelor emite mult mai puţine gaze cu efect de seră decât alte animale crescute ca animale de fermă. Deşi culturile din întreaga lume au inclus insectele ca alimente de bază în alimentaţie de mii de ani, multe culturi occidentale se opun consumului de insecte, considerând această practică cu dezgust.
 
Aprobarea de către UE a lăcustei migratoare este probabil să fie urmată de alte câteva autorizaţii similare, deoarece în prezent există 9 cereri pentru insecte, care fac obiectul unei evaluări a siguranţei de către EFSA.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici