- Home
- Life-Inedit
- (28.11.2021, 07:57)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană aprobă lăcustele pentru consum. Burgeri, deserturi şi alte produse din lăcuste ar putea ajunge în magazinele europene
- Burgeri, deserturi şi alte produse din lăcuste ar putea ajunge în supermarketurile europene, după ce agenţia pentru siguranţa alimentară a UE a aprobat consumul uman de insecte pentru a doua oară în ultimul an, după autorizarea viermilor galbeni de făină.
- Aprobarea a venit după ce firma Fair Insects BV, cu sediul în Olanda, a cerut permisiunea de a-şi vinde produsele din lăcuste în Europa.
Urmărește
3665 afișări
Comisia Europeană aprobă lăcustele pentru consum. Burgeri, deserturi şi alte produse din lăcuste ar putea ajunge în magazinele europene
Autoritatea Europeană de Reglementare Alimentară, care a aprobat lăcustele migratoare ca fiind apte pentru consumul uman, a declarat că insectele vor fi comercializate ca gustare sau ca ingredient alimentar, fie sub formă uscată sau congelată, cu aripile şi picioarele îndepărtate, fie sub formă de pulbere, potrivit NewsBreak.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
Lăcustele migratoare, cunoscute sub denumirea ştiinţifică de Locusta migratoria, fac parte de mult timp din alimentaţia unor locuitori din Zambia, Camerun, Botswana şi alte câteva ţări din Africa Centrală şi de Sud, precum şi din unele ţări din Asia de Sud-Est, cum ar fi Thailanda şi Filipine.
În ultimele câteva decenii, a existat un impuls constant pentru mai multe insecte comestibile, deoarece acestea sunt surse bune de grăsimi, proteine şi vitamine.
Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite a încurajat consumul pe scară largă de insecte ca sursă de hrană. Creşterea insectelor emite mult mai puţine gaze cu efect de seră decât alte animale crescute ca animale de fermă. Deşi culturile din întreaga lume au inclus insectele ca alimente de bază în alimentaţie de mii de ani, multe culturi occidentale se opun consumului de insecte, considerând această practică cu dezgust.
Aprobarea de către UE a lăcustei migratoare este probabil să fie urmată de alte câteva autorizaţii similare, deoarece în prezent există 9 cereri pentru insecte, care fac obiectul unei evaluări a siguranţei de către EFSA.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:32
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 16:08
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online