- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (06.11.2013, 15:15)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Compania lui James Cameron, dată în judecată, după moartea unui fotograf într-un accident de elicopter
Familia unui fotograf care a murit într-un accident de elicopter în timpul filmărilor de la documentarul "DeepSea Challenge" a dat în judecată compania Lightstorm Entertainment, deţinută de James Cameron, şi pe producătorul elicopterului, Robinson Helicopter Company.
Urmărește
95 afișări
Compania lui James Cameron, dată în judecată, după moartea unui fotograf într-un accident de elicopter
Michael deGruy a murit în februarie 2012, în timpul acestui accident produs în apropiere de localitatea Jasper's Brush din Australia, alături de pilotul elicopterului, Andrew Wight, informează variety.com.
Elicopterul s-a prăbuşit la scurt timp după decolare şi incendiul declaşat după impact a cauzat decesul celor doi bărbaţi, se afirmă în documentele depuse la tribunal de avocaţii acuzării. Michael deGruy a fost angajat pentru a realiza o serie de fotografii din aer şi subacvatice pentru acel proiect cinematografic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Potrivit documentelor depuse la tribunal, Andrew Wight a remarcat, după ce a ajuns la înălţimea de trei metri că uşa laterală a aparatului de zbor era deschisă şi a întins o mână spre ea pentru a o închide. Acela a fost momentul în care a pierdut controlul asupra elicopterului.
Familia fotografului decedat consideră că producătorul aparatului de zbor era de multă vreme la curent cu "predispoziţia rezervorului din aluminiu al elicopterelor sale să se spargă la impact", dar, cu toate acestea, nu a încercat să corecteze acel defect de fabricaţie.
Totodată, acuzatorii spun că reprezentanţii celor două companii date în judecată ar fi ştiut că Andrew Wight "nu avea competenţa sau era nepotrivit pentru a conduce acel elicopter".
James Cameron a devenit, în martie 2012, primul om din istorie care a explorat, de unul singur, la bordul unui minisubmarin, Groapa Marianelor din Oceanul Pacific, cel mai adânc loc de pe Terra.
Istorica scufundare individuală a cineastului James Cameron până în cel mai adânc punct al oceanului a fost relatată într-un documentar special produs de National Geographic Channel, intitulat "James Cameron: 10.000 de metri sub mări". Documentarul, cu o durată de treizeci de minute, a avut premiera pe 13 mai 2012 pe National Geographic Channel.
Acea scufundare-record, prezentată în paginile ziarelor din toată lumea, a făcut parte din Deepsea Challenge, o expediţie ştiinţifică efectuată de Cameron, National Geographic şi Rolex în scopul cercetării şi studierii zonelor foarte adânci ale oceanului. Cameron este singurul om care a finalizat scufundarea neînsoţit şi prima persoană, din 1960 până în prezent, care a atins fundul Pământului într-un submersibil cu echipaj uman.
Regizorul James Cameron, în vârstă de 59 de ani, care are deja 72 de scufundări la activ, dintre care 12 au fost realizate în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Titanic", a plonjat singur la bordul unui minisubmarin ce are o lungime de opt metri, denumit Deepsea Challenger. Submarinul, care a necesitat opt ani de cercetări ştiinţifice, este înzestrat cu tehnologii elaborate şi este capabil să reziste la presiuni uriaşe. Cineastul a făcut yoga şi jogging în fiecare zi, în ultimele luni, pentru a se pregăti pentru această misiune.
Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluţionare. Lungmetrajele "Avatar" şi Titanic", regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei - 2,78 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe