Concert Loredana şi foc de artificii, în închiderea Festivalului de Teatru de la Sibiu

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) s-a încheiat, duminică seară, cu un concert susţinut de Loredana în Piaţa Mare a oraşului, dar şi cu un impresionant foc de artificii, câteva mii de oameni asistând la manifestări.

Urmărește
210 afișări
Imaginea articolului Concert Loredana şi foc de artificii, în închiderea Festivalului de Teatru de la Sibiu

Concert Loredana şi foc de artificii, în închiderea Festivalului de Teatru de la Sibiu (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, care a început în 7 iunie, s-a încheiat cu un concert susţinut de Loredana pe scena din Piaţa Mare a oraşului, urmat, cu câteva minute înainte de miezul nopţii, de un impresionant foc de artificii, la spectacole asistând câteva mii de spectatori.

La finalul evenimentelor, directorul FITS, Constantin Chiriac, a declarat, într-o conferinţă de presă, că ediţia a XX-a a fost un succes, anunţând că deja se fac pregătiri pentru ediţiile viitoare.

"Ceea ce este cel mai important este că această ediţie construieşte la modul cel mai elocvent ceea ce înseamnă mâine, că triumful de astăzi înseamnă construcţia de mâine, că nimic nu este ieşit din context şi există o continuitate a succesului, a capacităţii de a te afla acolo sus pe creasta valului", a declarat Constantin Chiriac.

Acesta a adăugat că ediţiile viitoare vor fi "peste" ceea ce s-a văzut la cea de-a XX-a ediţie a festivalului.

"Vă vom surprinde cu alte propiecte pentru că nu întâmplător motto-ul finalului de festival a fost «Astăzi construim maine»", a mai spus Chiriac.

Tema festivalului din acest an a fost "Dialog", iar Chiriac a apreciat că succesul ediţiei se datorează însuşi oraşului Sibiu, care "are dialog şi care este un dialog".

"Uitaţi ce înseamnă «Dialog» într-un oraş care are dialog, care este un dialog, unde totul funcţionează şi bucuria vine firesc. În acelaşi timp, este impresionant faptul că toată lumea participă la această bucurie fără a fi forţată, că a învăţat acest limbaj al frumuseţii şi că sunt mândri de acest frumos pe care îl creăm, care este adus cu atât de multă muncă de către echipa pe care o conduc", a afirmat Chiriac, menţionând că festivalul "se face cu o muncă uriaşă", de către o echipă impresionantă.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a început în 7 iunie şi a reunit peste 2.500 de artişti din 70 de ţări. Timp de zece zile, au fost organizate peste 350 de evenimente pe mai multe secţiuni: spectacole de teatru, de dans, de circ, de muzică, ateliere, conferinţe şi lansări de carte.

Sâmbătă seară, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, au inaugurat Aleea Celebrităţilor din municipiu, dezvelind primele şase stele acordate unor personalităţi ale teatrului.

Aleea Celebrităţilor a fost amenajată în Parcul Cetăţii din municipiu, aflat în imediata apropiere a Sălii Thalia, primul teatru construit în România, şi de-a lungul zidului de apărare al vechii cetăţi a Sibiului.

Primii care au primit stele pe Sibiu - Walk of fame sunt regizorii Ariane Mnouchkine, Eugenio Barba, Silviu Purcărete, Declan Donnellan, criticul de teatru George Banu şi Nakamura Kanzaburo XVII (post mortem), actor Kabuki.

Inaugurarea Aleii Celebrităţilor a fost inclusă în Gala Aniversară FITS - 20 de ani, care a avut loc sâmbătă, fiind celebrate mai mule personalităţi artistice care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea festivalului de la Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici