Concertul C.C. Catch - hiturile anilor '80 şi amintiri de la începuturile dance-ului românesc

Concertul C.C. Catch de sâmbătă seara a adus, la Sala Palatului din Bucureşti, hituri ale anilor '80, precum "Jump in My Car", dar şi piese de la începuturile perioadei dance româneşti, în recitalul susţinut în deschiderea show-ului de Mihai Trăistariu.

Urmărește
1848 afișări
Imaginea articolului Concertul C.C. Catch - hiturile anilor '80 şi amintiri de la începuturile dance-ului românesc

Concertul C.C. Catch - hiturile anilor '80 şi amintiri de la începuturile dance-ului românesc

În debutul recitalului său de deschidere, Mihai Trăistariu - prezentat de către MC-ul serii ca "artistul care le-a făcut geloase pe Luminiţa şi Monica Anghel" - a mărturisit că este fericit să cânte pe aceeaşi scenă cu "o vedetă mondială" precum C.C. Catch. Printre primele melodii cântate de Trăistariu s-a numărat piesa "Banii şi fetele", din perioada în care acesta, la începutul carierei, făcea parte din trupa Valahia.

Mihai Trăistariu a invitat pe scenă două fete, care au cântat cântece de o mare dificultate. Cântăreţul şi-a motivat gestul de aduce în spectacolul său tinere talente prin zicala "Dacă nu eu, atunci cine?".

De altfel, surprizele s-au ţinut lanţ în cele 45 de minute din deschiderea concertului C.C. Catch. Mihai Trăistariu a adus-o pe scenă şi pe violonista Alexandra Toader alături de care a cântat, "pentru toate doamnele şi domnişoarele", piesa "Cât de frumoasă eşti". Violonistei i-a urmat cântăreaţa Doina Moroşanu, care a cântat în duet cu Trăistariu melodia "Je t'aime" a Larei Fabian. Doina Moroşanu a refuzat, din "cochetărie feminină", să mărturisească în ce an a câştigat concursul "Steaua fără nume", chiar dacă Trăistariu i-a solicitat acest lucru.

Dar surpriza cea mai "românească" a serii a fost o compilaţie de melodii populare care au traversat toate zonele ţării şi toate stările pe care le simte românul, de la "Aseară ţi-am luat basma" la "Inimă de ţigancă" şi de la "Frumoasă-i vecina noastră" până la "Noi suntem români". Pe scenă, cu o coregrafie aproximativă, în luminile roşu-verde-alb-galben s-au dezlănţuit dansatorii artistului, care au invitat oameni din public să facă o horă mare, "românească".

La finalul momentului artistic, Mihai Trăistariu a apreciat că spectatorii care s-au prins în horă sunt "români adevăraţi". Şi, pentru românii adevăraţi, acesta a făcut o mărturisire "electorală": anul viitor va încerca să câştige concursul Eurovision. "Mi-am băgat în cap să câştig acest concurs pentru România", a spus Mihai Trăistariu, la finalul unui recital care a inclus piese în limbile portugheză, engleză, franceză, dar şi melodii cu stiluri variate, de la muzică populară la ritmuri tribale şi balade, până la celebrul "Tornero", cu care acesta a participat la Eurovision, în 2006.

Recitalul C.C. Catch a fost mai puţin exuberant, dar a ţinut publicul în priză. În momentul în care artista olandeză a apărut pe scenă mulţi dintre cei circa 4.000 de spectatori din sală au încercat să prindă un loc în faţa scenei pentru a o fotografia cu aparate foto sau cu telefoane mobile.

De câte ori a avut ocazia, artista a mulţumit publicului pentru căldura cu care a fost primită. La un moment dat, însă, a mulţumit unui copil care i-a adus flori pe scenă în limba nepotrivită, spunând "спасибо/ spasiba" ("mulţumesc" în limba rusă, n.r.), spre uluiala unor spectatori.

Totuşi, publicul care a umplut Sala Palatului sâmbătă a arătat că "age is a number" (vâsta e doar un număr, n.r.), cum spun şi versurile melodiei "I Can Lose My Heart Tonight", cântată de C.C. Catch în concert. Spectatorii, în mare parte persoane mature, dar şi oameni însoţiţi la eveniment de copii de 4-5 ani, au dansat şi au aplaudat pe melodii precum "Jump in My Car", "Soul Survivor", "Heaven and Hell" şi "Backseat of Your Cadillac".

Deşi playlistul artistei a fost, mai mult sau mai puţin, o permutare a celor şase piese care au fost hituri ale anilor '80, cu diferite remixuri, spectatorii au fost încântaţi de concert, chemând-o pe artistă la final din nou pe scenă. La bis, ea a cântat acelaşi remix, ca şi piesa anterioară, dar fiind înconjurată de copiii care veniseră să îi aducă flori.

Pe numele său adevărat Caroline Catharina Muller, C.C. Catch s-a născut în Olanda şi s-a mutat în Germania la sfârşitul anilor '70. Şi-a început cariera muzicală ca membră a trupei Optimal.

În timpul unui concert la Hamburg, a fost remarcată de Dieter Bohlen, responsabil de toate succesele duoului Modern Talking. Acesta a convins-o pe Caroline să-şi schimbe numele în C.C. Catch şi să semneze un contract cu casa de discuri Hansa. Single-ul de debut al artistei a fost, în 1985, "I Can Lose My Heart Tonight".

De-a lungul timpului, C.C. Catch a lansat cinci albume - "Catch the Catch" (1985), "Welcome To The Heartbreak Hotel" (1986), "Like A Hurricane" (1987), "Big Fun" (1988), "Here What I Say" (1989) - şi 11 Best Of -uri.

(Material realizat de Oana Ghita, oana.ghita@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici