- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (23.11.2009, 13:09)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concertul Pink Martini la Bucureşti - colaj instrumental şi tandreţe sonoră
Concertul susţinut de trupa Pink Martini la Bucureşti a reunit peste 2.000 de persoane duminică, în Sala Mare a Teatrului Naţional, evenimentul marcând sfârşitul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical din Capitală, dar şi lansarea în România a albumului "Splendor in the Grass".
Urmărește
190 afișări
Concertul Pink Martini la Bucureşti - colaj instrumental şi tandreţe sonoră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Duminică, în jurul orei 19.30, în faţa Teatrului Naţional Bucureşti, s-a format o coadă mai "excentrică" în comparaţie cu cele din faţa secţiilor de votare. Cei care stăteau la rând la TNB aşteptau pentru muzică, pentru cel de-al doilea concert susţinut de formaţia Pink Martini în România.
Şi nu au fost dezamăgiţi: Thomas Lauderdale, directorul artistic Pink Martini, şi China Forbes au încântat atât prin muzica senzuală, cât şi prin jocul scenic.
Lauderdale şi-a salutat publicul în limba română şi pe tot parcursul serii a perseverat în citirea prezentărilor melodiilor în română, amuzând publicul. China Forbes, solista formaţiei, a deschis spectacolul cu unul dintre primele hituri ale Pink Martini, "Je ne veux pas travailler", urmat de piesa "Lilly", un cântec din filmul "Shanghai Kiss".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Pink Martini a interpretat şi melodii de pe noul album, cum ar fi "Tuca Tuca", balada "Over the Valley" şi "And then you're gone". Surpriza Pink Martini pentru publicul român a fost invitatul special, naistul Damian Drăghici.
"Amado Mio", "Hey Eugene", "Kikuchiyo to Mohshimasu" şi "Hang on little tomato" au fost doar câteva din piesele consacrate interpretate de Pink Martini în faţa publicului român.
Lauderdale a avut sclipirea şi frenezia unui mare artist, manifestată atât prin prestaţia la pian, cât şi prin spiritul ludic. S-a jucat cântând, s-a jucat dansând şi s-a jucat vorbind româneşte mult mai bine decât majoritatea artiştilor internaţionali care ne-au vizitat ţara.
Noul album Pink Martini, lansat în România duminică, este o îmbinare eclectică de mai multe genuri, conţinând influenţe din muzica clasică, mai ales din Schubert şi Ceaikovski, din jazz şi melodii ale anilor '70.
Cel de-al patrulea album din discografia Pink Martini - "Splendoare în iarbă" - cuprinde nouă cântece originale şi patru coveruri (în engleză, italiană, franceză şi spaniolă). "Splendor in the Grass" a fost înregistrat în oraşul natal al trupei, Portland (Oregon), şi produs de pianistul Thomas Lauderdale împreună cu un vechi colaborator, Alex Marashian - unul dintre colegii lui Lauderdale şi al lui China Forbes.
De asemenea, albumul conţine colaborări cu patru invitaţi speciali: legendara Chavela Vargas, în vârstă de 90 de ani, Emilio Delgado şi Ari Shapiro & Courtney Taylor-Taylor.
Cu un sound ce îmbină influenţe variate, de la cuban-jazz şi muzică de cameră până la marşuri braziliene şi soundtrack-uri de filme noir, cei 11 membri ai orchestrei Pink Martini, din Portland, Oregon, şi-au etalat repertoriul multilingvistic pe scene din întreaga lume.
Pianistul Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formaţiei, în 1994, pe vremea când era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, "diva" Pink Martini, iar repetiţiile din camera de cămin - ariile de Verdi şi Puccini interpretate de Forbes şi acompaniate de Lauderdale la pian - au reprezentat începutul colaborării celor doi.
Prima piesă a formaţiei, "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", a devenit instant un hit în Franţa şi a dat numele primului album Pink Martini. Lansat în 1997, "Sympathique" a primit discul de platină în Franţa şi pe cel de aur în Elveţia, Grecia şi Turcia. Succesul a fost confirmat şapte ani mai târziu de cel de-al doilea album, "Hang on Little Tomato", premiat în Germania, Franţa, Canada, Grecia şi Turcia.
"Hey Eugene!", o altă apariţie discografică semnată Pink Martini, oferă ascultătorului o călătorie în jurul lumii, un "studiu arheologic al muzicii, îmbinând melodii şi ritmuri din diferite părţi ale globului pentru a crea un sound modern", după cum spune Thomas Lauderdale.
Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă!" (12 - 22 noiembrie) a inclus concerte ale trupelor Pink Martini şi Trei parale, dar şi proiecţii de filme şi spectacole de operetă. Festivalul a fost organizat de Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti şi ArCuB.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Pink Martini revine la Bucureşti
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe