- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (09.01.2013, 12:20)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Construcţiile clonate din China: Imitaţiile clădirilor celebre din lume şi controversele lor - FOTO
Chinezii şi-au făcut un obicei din a construi în propria ţară imitaţii ale unor clădiri celebre din jurul lumii, iar în prezent un nou proiect arhitectural stârneşte controverse.
Urmărește
12418 afișări
Construcţiile clonate din China: Imitaţiile clădirilor celebre din lume şi controversele lor - FOTO
În China s-au construit deja replici ale unor clădiri şi monumente celebre din lume, cum ar fi Turnul Eiffel sau capela Ronchamp, mergându-se chiar până la reproducerea unui întreg oraş: Hallstatt din Austria, scrie dailymail.co.uk.
Arhitectul britanic Zaha Hadid vrea să demareze procedurile legale după ce complexul Wangjing Soho, dezvoltat de aceasta în Beijing, a fost imitat de "arhitecţi pirat" în oraşul chinezesc Chongqing.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Vom cere ca imitatorii să oprească imediat construcţia, să schimbe exteriorul clădirii, să ofere scuze publice şi o compensaţie", a declarat Nigel Calvert, avocatul arhitectului.
Se pare că versiunea clonată va fi terminată înaintea celei originale. Dezvoltatorii proiectului spun însă că s-au inspirat de la pietrele râului Yangtze, şi nu din clădirea din Beijing.
Conform unui avocat, este posibil ca arhitectul reclamant să primească compensaţii materiale, dar clădirea care imită proiectul nu va fi demolată.
În anii '90 însă, o imitaţie a capelei franceze Ronchamp a fost demolată dintr-o localitate chineză.
În China există imitaţii ale altor monumente celebre din lume: o replică a Turnului Eiffel a fost construită în Tianducheng, iar o versiune a Tower Bridge din Londra apare în Suzhou. Modelul chinezesc al podului are de două ori mai multe turnuri decât cel original, însă îi lipseşte mecanismul de ridicare.
În oraşul Tianjun a fost construită o replică a Manhattan-ului din New York, care include centrele Rockefeller şi Lincoln şi chiar râul Hudson.
Oraşul Tamisa se află la o distanţă de 30 de kilometri de Shaghai şi este replica fidelă a unui orăşel britanic, de la clădiri până la cabinele telefonice roşii şi replici ale gărzilor regale.
În încercarea de a explica motivele pentru care chinezii imită clădirile celebre, arheologul Jack Carlson spune că acestea sunt de fapt tentative de a arăta supremaţia Chinei.
Citeşte şi:
Nick Nolte, la 71 de ani: Cum arăta înainte actorul şi cum a apărut la premiera ultimului său film - FOTO
Citeşte şi:
Courteney Cox, dispusă să facă orice pentru a se menţine tânără. Monica din "Friends" îşi dezvăluie secretele - FOTO
Citeşte şi:
Nicole Kidman, la al 50-lea film din carieră: Cum arată actriţa în rolul prinţesei Grace Kelly - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe