Copilul tău a mâncat de dimineaţă? Legătura dintre micul-dejun şi notele la şcoală

Copiii care sar în mod regulat peste micul-dejun sunt mai slabi la învăţătură decât cei care mănâncă în fiecare dimineaţă. Sunt rezultatele ultimului studiu realizat de cercetătorii britanici, de la Universitatea din Leeds, care au vrut să vadă dacă există o legătură între masa de dimineaţă şi rezultatele la şcoală.

Urmărește
902 afișări
Imaginea articolului Copilul tău a mâncat de dimineaţă? Legătura dintre micul-dejun şi notele la şcoală

Copiii care nu mănâncă de dimineaţă au note slabe la şcoală

„Studiul nostru sugerează că elevii de gimnaziu sunt clar în dezavantaj dacă nu mănâncă de dimineaţă faţă de colegii lor care iau micul-dejun de fiecare dată. Nutriţia are un impact foarte important în rezultatele la învăţătură. Contează foarte mult dacă creierul are sau nu combustibil pentru a-şi exercita funcţiile cognitive necesare în procesul de învăţare. O alimentaţie proastă are o legătură strânsă cu rezultatele slabe la învăţătură”, a spus conducătorul studiului, Katie Adolphus, de la Universitatea din Leeds, citată de telegraph.

Studiul a fost realizat pe 294 de elevi de gimnaziu. Dintre aceştia, 29% nu luau niciodată micul-dejun, în timp ce 18% mâncau de dimineaţă ocazional. 53% mâncau frecvent de dimineaţă.

Cercetările au condus la concluzia că elevii care nu mâncau de dimineaţă (sau mâncau foarte rar) au avut note mai slabe decât cei care mâncau de dimineaţă de fiecare dată.  

Studiul nu e întâmplător făcut, într-o ţară care, înţelegând importanţa educaţiei, începe să-şi pună problema introducerii micului-dejun în şcoli. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici