- Home
- Life-Inedit
- (15.02.2024, 18:43)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Sud a inventat ,,orezul cărnos”. Ce beneficii are pentru om şi mediu
Oamenii de ştiinţă din Coreea de Sud au cultivat celule de carne de vită în interiorul unor boabe de orez, în încercarea de a crea alimente mai ieftine şi mai ecologice decât bucăţile reale de carne, informează Sky News.
Urmărește
1531 afișări
Sursa foto: Yonsei University
Echipa care a pus la cale acest experiment au argumentat că au ales orezul ca ,,gazdă" deoarece structura sa poroasă imită mediul tridimensional din animale de care celulele au nevoie pentru a se dezvolta. Apoi, acesţia au adăugat celule de muşchi şi de grăsime de vacă şi au lăsat totul să se cultive într-o placă Petri timp de 9-11 zile, înainte de a recolta produsul final sub forma unui "orez de vită cultivat celular". Pentru a se fixa totul, boabele au fost acoperite cu gelatină de peşte, creând un mediu propice pentru celulele de carne.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
,,Orezul are deja un nivel ridicat de nutrienţi, dar adăugarea de celule provenite de la animale îl poate spori şi mai mult", a declarat autorul principal, Sohyeon Park, de la Universitatea Yonsei din Coreea de Sud, potrivit sursei citate.
Aport alimentar bogat, printre beneficii
Lucrarea, publicată în revista Matter, a concluzionat că orezul cu carne conţine cu 8% mai multe proteine şi cu 7% mai multe grăsimi decât orezul obişnuit.
Studiul susţine că ,,ingredientele principale" din produs ,,îndeplinesc cerinţele de siguranţă alimentară şi prezintă un risc scăzut de declanşare a alergiilor alimentare".
Produsul, prietenos cu buzunarul şi cu mediul
Producţia multor proteine alternative rămâne extrem de costisitoare, însă echipa coreeană împlicată în experiment consideră că orezul cu carne ar costa în jur de 1,77 lire sterline pe kilogram, în timp ce carnea de vită este de şase ori mai scumpă, cu 11,85 lire sterline pe kilogram.
De asemenea, ei estimează că ar elibera de aproape opt ori mai puţine gaze cu efect de seră care încălzesc clima, creând 7 kg de dioxid de carbon la 100 g de proteină produsă, comparativ cu 50 kg de la carnea de vită.
Produsul nu este încă aprobat consumului larg, dar se adaugă la o listă tot mai mare de carne cultivată în laborator şi proteine alternative care sunt dezvoltate în încercarea de a reduce impactul cărnii şi al produselor lactate asupra climei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe