Coreea de Sud a inventat ,,orezul cărnos”. Ce beneficii are pentru om şi mediu

Oamenii de ştiinţă din Coreea de Sud au cultivat celule de carne de vită în interiorul unor boabe de orez, în încercarea de a crea alimente mai ieftine şi mai ecologice decât bucăţile reale de carne, informează Sky News.

Urmărește
1531 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud a inventat ,,orezul cărnos”. Ce beneficii are pentru om şi mediu

Sursa foto: Yonsei University

Echipa care a pus la cale acest experiment au argumentat că au ales orezul ca ,,gazdă" deoarece structura sa poroasă imită mediul tridimensional din animale de care celulele au nevoie pentru a se dezvolta. Apoi, acesţia au adăugat celule de muşchi şi de grăsime de vacă şi au lăsat totul să se cultive într-o placă Petri timp de 9-11 zile, înainte de a recolta produsul final sub forma unui "orez de vită cultivat celular". Pentru a se fixa totul, boabele au fost acoperite cu gelatină de peşte, creând un mediu propice pentru celulele de carne.

,,Orezul are deja un nivel ridicat de nutrienţi, dar adăugarea de celule provenite de la animale îl poate spori şi mai mult", a declarat autorul principal, Sohyeon Park, de la Universitatea Yonsei din Coreea de Sud, potrivit sursei citate.

Aport alimentar bogat, printre beneficii

Lucrarea, publicată în revista Matter, a concluzionat că orezul cu carne conţine cu 8% mai multe proteine şi cu 7% mai multe grăsimi decât orezul obişnuit.

Studiul susţine că ,,ingredientele principale" din produs ,,îndeplinesc cerinţele de siguranţă alimentară şi prezintă un risc scăzut de declanşare a alergiilor alimentare".

Produsul, prietenos cu buzunarul şi cu mediul

Producţia multor proteine alternative rămâne extrem de costisitoare, însă echipa coreeană împlicată în experiment consideră că orezul cu carne ar costa în jur de 1,77 lire sterline pe kilogram, în timp ce carnea de vită este de şase ori mai scumpă, cu 11,85 lire sterline pe kilogram.

De asemenea, ei estimează că ar elibera de aproape opt ori mai puţine gaze cu efect de seră care încălzesc clima, creând 7 kg de dioxid de carbon la 100 g de proteină produsă, comparativ cu 50 kg de la carnea de vită.

Produsul nu este încă aprobat consumului larg, dar se adaugă la o listă tot mai mare de carne cultivată în laborator şi proteine alternative care sunt dezvoltate în încercarea de a reduce impactul cărnii şi al produselor lactate asupra climei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici