Coronavirusul din Wuhan. Imagini cu asiatici mâncând supă de liliac au declanşat polemici pe reţelele de socializare. VIDEO

Este supa de liliac la originea răspândirii coronavirusului din Wuhan, China? Două înregistrări video care surprind asiatici mâncând liliac au devenit virale pe reţelele de socializare, relatează Daily Mail. Virusul din Wuhan rămâne în continuare un mister pentru cercetători care caută soluţii pentru oprirea răspândirii sale.

Urmărește
12168 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul din Wuhan. Imagini cu asiatici mâncând supă de liliac au declanşat polemici pe reţelele de socializare. VIDEO

Coronavirusul din Wuhan. Imagini cu asiatici mâncând supă de liliac au declanşat polemici pe reţelele de socialiazare. VIDEO

Imaginile distribuite de zeci de mii de utilizatori pe platformele de socializare apar în contextul în care cercetătorii cred că misteriosul virus ar fi ajuns la oameni de la specii de şerpi şi lilieci, potrivit Daily Mail. Înregistrările au creat polemici pe platformele sociale.

Cercetătorii de la Universitatea Peking, din Beijing, cred că 2019-nCoV, coronavirusul care face parte din aceeaşi familie ca SARS-CoV, virusul care determină sindromul respirator acut sever, a ajuns la oameni transmis de specii de animale precum şerpi, lilieci, urşi koala sau şobolani.

Liliecii reprezintă o sursă de hrană pentru oamenii din Asia. Se consumă în diverse cantităţi în Indonezia, Thailanda, Vietnam, Guam şi în alte ţări şi culturi din Asia şi Pacific. Supa de liliac este considerată o delicatesă în China, unde este foarte populară.

Primul video viral pe varianta chinezească de Twitter, Weibo, arată o femeie în timp ce consumă liliac, iar un bărbat îi transmite să mănânce şi carne, nu doar pielea. Al doilea video a fost publicat pe Twitter de un influent blogger chinez, Chen Qiushi, care se întreabă dacă pot chinezii să renunţe la a mânca animale exotice în contextul virusului care a făcut cel puţin 17 morţi iar alte 600 de persoane au fost infectate.

Virusul din Wuhan nu reprezintă o urgenţă de nivel global, a anunţat joi seară Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Până în prezent, statele membre ale UE nu au raportat cazuri, deşi pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirusul din China sunt trataţi în Scoţia. Şi Canada investighează cazuri suspecte. Pe lista ţărilor cu cazuri confirmate se numără: China, Vietnam, Singapore, Thailanda, SUA, Taiwan, Coreea de Sud şi Japonia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici