- Home
- Life-Inedit
- (25.03.2020, 14:14)
- Adina Petcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coronavirusul, o grijă în plus pentru gravide. Cum decurg naşterile în contextul pandemiei şi care sunt eventualele riscuri
- Pentru cele mai multe cupluri şi mai ales pentru viitoarele mame, sarcina este o perioadă în care teama de neprevăzut se resimte puternic.
- Contextul actual al crizei COVID-19 duce experienţa sarcinii la un alt nivel de stres.
- Naşterile acasă, cu moaşa, pot deveni ceva obişnuit.
Urmărește
1117 afișări
Sursa: Profimedia Images
În ultima perioadă, s-a constatat o creştere semnificativă a femeilor însărcinate care optează pentru naşteri la domiciliu, în timp ce spitalele se pregătesc pentru primirea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.
Jessica Breitschwerdt se simţea deja neliniştită la gândul naşterii primului copil. S-a înscris la cursuri pentru viitorii parinţi şi a programat un tur al Spitalului din Maryland, unde plănuia să nască la mijlocul lunii mai. Ulterior, a văzut un articol postat pe un grup de Facebook pentru mame, de unde a aflat că şi nou-născuţii se pot infecta cu virusul. La scurt timp după, turul organizat de spital a fost anulat, precum şi cursurile dedicate părinţilor. Mai mult, spitalul a limitat numărul vizitatorilor, aşa că tânăra a fost nevoită să aleagă între soţ şi mamă pentru a o asista la naştere.
Avâd în minte imaginile spitalelor supraaglomerate din Italia, aceasta s-a speriat şi mai tare. Dacă bebeluşul va fi expus la pericolul de îmbolnăvire? Aşa că a apelat la o moaşă, alături de care va aduce pe lume copilul în propria locuinţă.
Întrucât femeile însărcinate se luptă în general cu anxietăţi privind potenţialul impact al pandemiei asupra naşterii, solicitările primite de moaşe au crescut în raport cu numărul cererilor de internare pentru acelaşi tip de intervenţie medicală, potrivit Washington Post.
Alternativa de a naşte acasă ori într-un centru special a devenit brusc o opţiune reconfortantă pentru numeroase femei însărcinate, îngrijorate de răspândirea coronavirusului în spitale.
Moaşele spun că nu au mai avut parte de un asemenea val de solicitări: „De obicei asistăm 6, până la 10 naşteri pe lună, iar acum, numai ieri am avut 12 intervenţii”, a declarat o asistentă-moaşă certificată la Riverside Midwifery din Buckeystown. „Presimt că acesta e doar începutul.”
Încă nu se ştie dacă o femeie însărcinată, pozitivă pentru COVID-19, îi poate transmite fătului virusul în timpul sarcinii sau al naşterii. Conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), nu au existat astfel de cazuri demonstrate până acum. Totuşi, un studiu publicat recent în „Pediatrics” sugerează că s-a observat o predispoziţie a copiilor mici, în special a sugarilor, faţă de bolile critice.
De asemenea, CDC a informat că, pe baza cazurilor limitate de naşteri în care au fost implicate femei cu coronavirus, s-au înregistrat diverse rezultate nedorite, precum venirea pe lume prematură a copiilor. Nu se poate spune cu certitudine dacă este vorba despre un efect al virusului.
Naşterea la domiciliu nu ar reduce riscul transmiterii virusului de la o mamă deja infectată către copil, dar unele femei preferă să nu meargă în locuri atât de aglomerate cum sunt spitalele.
Unii obstetricieni au încercat să-şi liniştească pacientele, spunând că, în majoritatea spitalelor, saloanele şi spaţiile alocate celor internaţi sunt separate de zonele destinate pacienţilor cu coronavirus.
Rămâne de văzut dacă această orientare către născutul acasă, alături de moaşă, va deveni o preferinţă generală în ţări din întreaga lume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36