Crăciunul i-ar putea fi fatal: Băiatul care nu se poate bucura de sărbători ca ceilalţi copii - FOTO

O femeie şi băiatul ei suferă de diverse alergii extreme, care transformă sărbătorirea Crăciunului într-o sarcină mai puţin plăcută, cei doi riscând să intre în şoc anafilactic dacă mănâncă nuci sau dacă stau prea aproape de un brad natural.

Urmărește
388 afișări
Imaginea articolului Crăciunul i-ar putea fi fatal: Băiatul care nu se poate bucura de sărbători ca ceilalţi copii - FOTO

Crăciunul i-ar putea fi fatal: Băiatul care nu se poate bucura de sărbători ca ceilalţi copii (Imagine: Hepta)

Theo Lester, de şase ani, din Costessey, Marea Britanie, suferă de o serie de alergii extreme, ceea ce înseamnă că nu se poate apropia de un brad natural sau să guste din bunătăţile de Crăciun tipic britanice care conţin nucă, precum budinca de Crăciun sau prăjitura "mince pie", un desert tradiţional umplut cu un amestec de fructe, cuişoare, nuci şi nucşoară. O simplă muşcătură dintr-un astfel de preparat ar declanşa un şoc anafilactic, provocând închiderea căilor respiratorii, scrie Daily Mail.

Mama copilului, Bree, suferă de aceleaşi alergii. "Nu a atins niciodată un copac adevărat (n.r. băiatul). Mi-ar plăcea să poată experimenta asta într-o bună zi, ca ceilalţi copii", a spus femeia, în vârstă de 37 de ani.

"Brazii adevăraţi sunt un lucru atât de frumos de Crăciun, dar, din păcate, e ceva ce nu vom putea niciodată să avem. Mi-e dor de ei. Sunt mult mai drăguţi decât cei normali, iar Theo şi-a dorit dintotdeauna să aibă unul (natural n.r.), dar nu putem."

Bree Lester a descoperit că are o aversiune extremă faţă de acele de brad la vârsta de zece ani, în timp ce decora pentru prima oară bradul de Crăciun al părinţilor ei.

Imediat a avut o erupţie cutanată, ochii şi nasul i s-au umezit masiv şi s-a străduit să respire în timp ce aşeza beteala şi figurinele în vârful bradului.

De-a lungul anilor, bolile femeii au evoluat în astm şi eczemă, afecţiune cutanată care poate fi declanşată de contactul cu orice fel de obiecte casnice.

La naşterea lui Theo, Bree şi soţul ei, Stephen, de 39 de ani, l-au testat pentru alergii şi au descoperit că băiatul a moştenit problemele mamei. Astfel, micuţul ar putea intra în şoc anafilactic şi numai dacă intră într-o cameră unde cineva sparge nişte nuci.

De asemenea, Theo nu se poate bucura nici de o seară de artificii pentru că aerul plin de fum i-ar îngreuna respiraţia.

"Mi-am dat seama că avea să fie exact ca mine, aşa că l-am testat pentru mai multe lucruri diferite şi aşa am descoperit problemele pe care urma să le aibă de Crăciun", a povestit Bree.

"Înainte să se ducă în vizită la un prieten trebuie să mă asigur că familia lui are un brad artificial. Nu poate mânca budincă de Crăciun sau 'mince pie' la şcoală sau cu prietenii lui din cauza alergiei la nuci. Trebuie să le facem pe ale noastre."

"Are mereu la el un injector de epinefrină, un nebulizor (aparat de aerosoli n.r.) şi inhalator în caz că se întâmplă ce e mai rău şi cineva are un brad sau nuci în casă, dar nu vrem să fie tratat diferit faţă de ceilalţi copii", a mai spus mama lui Theo.

Bree Lester şi băiatul ei iau zilnic medicamente antialergice şi trebuie să se asigure că încălzirea este oprită, din moment ce căldura le înrăutăţeşte reacţiile alergice.

Theo înţelege motivele pentru care nu poate să aibă un brad adevărat acasă, dar speră că într-o zi va învinge alergiile şi va putea avea unul.

"Mi-ar plăcea un brad adevărat dar mă face să mă simt groaznic. Mă face să respir greu, să strănut şi să am mâncărimi", a spus băiatul.

Tatăl lui Theo a asigurat că sărbătoarea Crăciunului este în continuare o zi specială pentru ei. "Facem un adevărat eveniment din decorarea bradului (artificial), iar Theo primeşte multe cadouri. Avem grijă ca fiecare 25 Decembrie să fie o zi fericită."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici