Creatoarea muzicii din „Joker”, prima femeie care câştigă solo Globul de Aur pentru coloană sonoră

Islandeza Hildur Guðnadóttir, care a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună coloană sonoră originală pentru soundtrack-ul peliculei „Joker”, este prima femeie din istorie care obţine acest premiu în calitate de compozitor solo, arată Variety

Urmărește
243 afișări
Imaginea articolului Creatoarea muzicii din „Joker”, prima femeie care câştigă solo Globul de Aur pentru coloană sonoră

sursa FOTO: Hepta

În afara ei, singura femeie care a mai câştigat un Glob de Aur pentru coloana sonoră a unui film este Lisa Gerrard, care a obţinut premiul alături de Hans Zimmer în 2000 pentru filmul „Gladiatorul / The Gladiator”, iar ultima femeie care a fost nominalizată a fost Karen O, care a scris alături de Carter Burwell, în 2009, coloana filmului "Tărâmul monştrilor / Where the Wild Things Are".

De curând, Hildur Guðnadóttir a mai câştigat un premiu Emmy pentru soundtrack-ul miniseriei „Cernobîl/ Chernobyl”, iar criticii muzicali se aşteaptă ca ea să câştige şi un premiu Oscar datorită compoziţiilor sale pentru filmul "Joker".

Guðnadóttir este nominalizată cu „Joker” şi cu ”Chernobyl” la Premiile Societăţii Compozitorilor şi Liriciştilor.

"Am rămas fără cuvinte! Este de necrezut!", a spus ea, acceptând Globul de Aur. „Îi mulţumesc lui Todd Phillips pentru că m-a invitat în călătoria vieţii mele, pentru toată încrederea şi deschiderea lui către propunerile şi viziunea mea.

„A fost un an frumos”, a spus ea despre munca sa la ”Chernobyl” şi la ”Joker”. „Este incredibil să obţii premii pentru două lucrări diferite într-un timp atât de scurt. Au fost proiecte atât de diferite şi atât de cuprinzătoare", a încheiat ea.

Filmul "Joker" îşi concentrează acţiunea originală şi nemaivăzută până acum pe marile ecrane în jurul unuia dintre cele mai controversate personaje negative din universul DC Comics. Cu o viziune amplă şi complexă, Phillips explorează traiectoria lui Arthur Fleck, interpretat de Phoenix, un individ ignorat de societate, cu o personalitate imprevizibilă, care nu poate fi inclus în niciun stereotip. Ce se obţine este un studiu de personaj dispreţuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social, ci şi o poveste fascinantă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici