Credinţă şi putere, poezie şi poliţie printre recomandările zilei de sâmbătă la Gaudeamus

Volume despre credinţă şi putere, cărţi de poezie şi perspective inedite dedicate poliţiei în România se numără printre recomandările MEDIAFAX pentru ziua de sâmbătă la Gaudeamus.

Urmărește
335 afișări
Imaginea articolului Credinţă şi putere, poezie şi poliţie printre recomandările zilei de sâmbătă la Gaudeamus

Credinţă şi putere, poezie şi poliţie printre recomandările zilei de sâmbătă la Gaudeamus

Copiii deschid şi ziua de sâmbătă, în Târg, de la ora 11.00, cu evenimentul Carolina Rabei în România. Carolina Rabei, ilustrator şi autor de cărţi pentru copii, este invitata Editurii Litera la Târgul de carte Gaudeamus. ”Împreună vom intra în lumea ilustraţiilor şi poveştilor în cadrul atelierului de storytelling: Carolina spune o poveste. Pornind de la cărţile sale apărute în România, Carolina Rabei le va spune copiilor participanţi o poveste cu voce tare. Povestea va fi însoţită de o demonstraţie de desen, în care ilustratoarea va arăta copiilor şi tuturor celor prezenţi cum ia naştere, prin culoare şi formă, un personaj de carte. Evenimentul va fi prezentat şi moderat de Bianca Mereuţă, creatoarea celei mai mari comunităţi online a iubitorilor de carte pentru copii - Ce le citim copiilor”, anunţă editorii. La finalul evenimentului va avea loc o sesiune de autografe. La Editura Litera, sub semnătura grafică a Carolinei Rabei au apărut: ”Zăpadă”, de Walter de la Mare, unul dintre cei mai semnificativi poeţi englezi şi ilustrată de Carolina Rabei, ”Cartea fără poveste”, scrisă şi ilustrată de Carolina Rabei, Distanţa dintre mine şi cireş, scrisă de Paola Perreti şi ilustrată de Carolina Rabei.

Între 11.00 şi 11.30 Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti anunţă la sala ”Mircea Sântimbreanu”o retrospectivă 2019 concentrată asupra ecourilor editoriale avute de vizita Papei Francisc în România. Wilhelm Dancă, Lucian Dîncă şi Tarciziu Şerban sunt preoţii invitaţi să prezinte titluri precum ”Rugăciunea, suflu de viaţă nouă”, de Papa Francisc, cu prefaţa Patriarhului Moscovei, Kiril, ”Să ne rugăm cu Fericitul Vladimir Ghica”, ”Biserica este Evanghelia”, de Piero Coda, o prezentare a izvoarelor teologiei Papei Francisc, ”Pe tărâmul teologiei. Oameni şi curente”, de Marcel Neusch şi Bruno Chenu şi alte titluri legate de suveranul pontif şi apărute în limba română.

La 12.00 Editura Niculescu prezintă la standul Institutului Cultural Român cartea ”Exerciţiul puterii. Între eşec şi împlinire. Arheologii ale uimirii în teatrul lui Matei Vişniec”, un volum coordonat de Elena Roată, Elena Velţan, Cristina Goanţă şi Daniel Murăriţa. Invitatul special al evenimentului este Matei Vişniec.

O lansare în prezenţa lui Jamie Susskind, autorul volumului ”Politica viitorului”, este anunţată pentru ora 13.00, la standul Corint. Alături de autor vin în faţa cititorilor Ada Roseti (coordonatoarea colecţiei Corint Future), Ion M. Ioniţă (jurnalist) şi Robotul 3-5CU (Escu). Evenimentul va fi în engleză, cu traducere simultană prin sistem de căşti.

La ora 13.00 Editura Herg Benet lansează volumul de poezii “Bestia obişnuinţei” de Radu Gavan.

”Sociologia proastei guvernări în România interbelică” este volumul semnat de Bogdan Bucur care va fi lansat la standul editurii Rao, la ora 13.00. Răzvan Theodorescu, Bogdan Murgescu, Adrian Niculescu şi Marian-Gabriel Hâncean sunt invitaţii evenimentului.

Editura Polirom prezintă de la ora 15.00 seria de autor Albert Camus cu titlurile ”Actuale” şi ”Omul revoltat”. Bogdan-Alexandru Stănescu moderează o discuţie la care participă Marina Vazaca şi Horia-Roman Patapievici.

Editura Humanitas a programat de la 15.30 un eveniment Thierry Wolton, prilejuit de lansarea volumelor ”O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigaţie istorică. Victimele” şi ”Negaţionismul de stânga”. Vor vorbi Thierry Wolton, Matei Vişniec, Gabriel Liiceanu. Jurnalistul şi scriitorul francez Thierry Wolton va fi prezent la Gaudeamus, cu ocazia lansării volumului ”Negaţionismul de stânga” şi a celui de-al doilea volum al trilogiei ”O istorie mondială a comunismului”. Întreaga trilogie este dedicată victimelor comunismului, dar acest al doilea volum este cu adevărat expresia datoriei morale pe care omenirea o are faţă de ele. După ce în primul volum, lansat anul trecut, călăii au fost scoşi la lumină, Thierry Wolton vorbeşte acum din perspectiva celor mulţi care au îndurat temniţa, torturile, deportarea, foametea organizată, dezumanizarea, îngenuncherea – iar în ultimă instanţă exterminarea în masă. La 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, este o întâlnire importantă cu autorul celei mai complete şi copleşitoare istorii a comunismului, un prilej de a discuta despre negarea sau deformarea faptelor istorice dovedite, despre cei care resping bilanţul înfiorător al comunismului, care-i trec sub tăcere morţii şi îi ascund cauzele.

De la 15.45, Curtea Veche programează o sesiune de autografe cu Traian Berbeceanu (”Radiografia unei mârşăvii judiciare”) şi Marian Godină (Pablo, the alpaca. Scrisoarea”, ”În misiune cu Marian” şi ”Flash-uri din sens opus”), în spaţiul ”Mircea Nedelciu”.

Al doilea volum din seria dedicată de Humanitas lui Ezra Pound, ”Opere II: ACB-ul lecturii şi Ghid spre kulthură” este prezentat de la ora 17.15 de Radu Vancu, Cosmin Ciotloş şi Denisa Comănescu.

17.30-18.30 Editura Cartier Lansează volumul ”Un secol de poezie românească scrisă de femei”, de Paula Erizanu şi Alina Purcaru cu un maraton poeti şi o sesiune de autografe la care participă Paula Erizanu, Alina Purcaru, Emilian Galaicu-Păun şi autoarele antologate.

Romanul lui Alexandru Potcoavă, ”Viaţa şi întoarcerea unui Halle”, este lansat la Polirom de la ora 18.00, într-o întâlnire cu Bogdan-Alexandru Stănescu şi Adrian Botez.

A XXVI-a ediţie a Târgului de carte Gaudeamus Radio România din Bucureşti se desfăşoară sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Peste 8.000 mp de standuri care găzduiesc sute de mii de titluri şi aproape 900 de evenimente, lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe şi dezbateri cu teme ce acoperă un spaţiu vast, de la ficţiune şi suspans până la gastronomie şi poezie, îi aşteaptă pe cei care vor trece pragul târgului de miercuri până duminică.

Ca şi la ediţiile precedente, numeroase categorii de publicau accesul gratuit: preşcolari, elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial/educaţional, membrii uniunilor de scriitori, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupuri organizate. Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus. Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Lista completă a evenimentelor de sâmbătă poate fi consultată AICI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici