- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (02.03.2009, 17:58)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Crizele de furie la locul de muncă pot fi benefice pentru carieră
Crizele de furie la locul de muncă nu reprezintă întotdeauna ceva negativ, ele putând fi benefice pentru carieră, cu condiţia să fie controlate, potrivit unui studiu recent publicat în Study of Adult Development, informează bbc.co.uk.
Urmărește
86 afișări
Crizele de furie la locul de muncă pot fi benefice pentru carieră (Imagine: Mediafax Foto)
Studiul realizat de cercetătorii de la Harvard Medical School a relevat faptul că persoanele care îşi reprimă starea de frustrare prezintă de trei ori mai multe probabilităţi de a declara ulterior că au ajuns la un blocaj din punct de vedere profesional.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 824 de persoane, care au fost monitorizate timp de 44 de ani, şi a relevat importanţa menţinerii unui control atunci când un angajat nervos îşi susţine punctul de vedere la locul de muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
În schimb, furia necontrolată este distructivă, au declarat cercetătorii.
George Vaillant, coordonatorul acestui studiu, a explicat că oamenii consideră furia drept o emoţie periculoasă, iar societatea actuală îi încurajează "să practice gândirea pozitivă", dar această abordare este autodistructivă şi, în esenţă, reprezintă "o negare dăunătoare a unei realităţi înspăimântătoare".
Persoanele care au o siguranţă de sine sunt, de regulă, capabile să îţi susţină punctul de vedere în mod politicos.
"Emoţiile negative, precum frica şi furia, sunt înnăscute şi sunt extrem de importante", a declarat George Vaillant. Ele sunt adeseori vitale pentru supravieţuirea oamenilor.
Studiul a demonstrat faptul că emoţiile negative controlate contribuie la sporirea atenţiei, voluntarii putând să se concentreze mai bine asupra detaliilor.
Citeşte şi:
Terapia prin ţipete, un remediu bun împotriva stresului
O variaţie genetică, responsabilă de optimism sau pesimism
Progrese în găsirea unei terapii eficiente împotriva stresului
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36