- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (02.03.2009, 17:58)
Crizele de furie la locul de muncă pot fi benefice pentru carieră
Crizele de furie la locul de muncă nu reprezintă întotdeauna ceva negativ, ele putând fi benefice pentru carieră, cu condiţia să fie controlate, potrivit unui studiu recent publicat în Study of Adult Development, informează bbc.co.uk.
Urmărește
86 afișări
Crizele de furie la locul de muncă pot fi benefice pentru carieră (Imagine: Mediafax Foto)
Studiul realizat de cercetătorii de la Harvard Medical School a relevat faptul că persoanele care îşi reprimă starea de frustrare prezintă de trei ori mai multe probabilităţi de a declara ulterior că au ajuns la un blocaj din punct de vedere profesional.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 824 de persoane, care au fost monitorizate timp de 44 de ani, şi a relevat importanţa menţinerii unui control atunci când un angajat nervos îşi susţine punctul de vedere la locul de muncă.
În schimb, furia necontrolată este distructivă, au declarat cercetătorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
George Vaillant, coordonatorul acestui studiu, a explicat că oamenii consideră furia drept o emoţie periculoasă, iar societatea actuală îi încurajează "să practice gândirea pozitivă", dar această abordare este autodistructivă şi, în esenţă, reprezintă "o negare dăunătoare a unei realităţi înspăimântătoare".
Persoanele care au o siguranţă de sine sunt, de regulă, capabile să îţi susţină punctul de vedere în mod politicos.
"Emoţiile negative, precum frica şi furia, sunt înnăscute şi sunt extrem de importante", a declarat George Vaillant. Ele sunt adeseori vitale pentru supravieţuirea oamenilor.
Studiul a demonstrat faptul că emoţiile negative controlate contribuie la sporirea atenţiei, voluntarii putând să se concentreze mai bine asupra detaliilor.
Citeşte şi:
Terapia prin ţipete, un remediu bun împotriva stresului
O variaţie genetică, responsabilă de optimism sau pesimism
Progrese în găsirea unei terapii eficiente împotriva stresului
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump