Cum a ajuns una dintre moştenitoarele familiei Onassis să mănânce din gunoaie - FOTO

Olga Onassis, soţia vărului celebrului armator grec Aristotel Onassis, membră a uneia dintre cele mai bogate dinastii din lume, este atât de săracă încât este nevoită să caute în gunoaie după haine şi este o obişnuită a unei cantine a săracilor din Atena.

Urmărește
8130 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns una dintre moştenitoarele familiei Onassis să mănânce din gunoaie - FOTO

Cum a ajuns una dintre moştenitoarele familiei Onassis să mănânce din gunoaie (Imagine: Daily Mail)

În vârstă de 90 de ani, Olga Onassis a devenit un simbol al tragediei Greciei moderne, care se confruntă cu numeroase probleme financiare şi cu mişcări de stradă din cauza crizei economice, potrivit Daily Mail.

Jurnalişti de la cotidianul german Bild au vorbit cu Olga Onassis, care a fost căsătorită cu Giorgios, vărul lui Aristotel Onassis, în cursul acestei săptămâni.

Olga, care a dus o viaţă luxoasă până la moartea soţului său, în 1975, nu a mai primit niciun ban de la familia Onassis de şase ani. "Nu primesc nimic de la familie. Supravieţuiesc cu o pensie care a fost tăiată la 300 de euro, din cauza crizei. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat cu ţara mea", a declarat ea pentru cotidianul german.

Potrivit unor informaţii publicate în 2004 pe site-ul de ştiri Ekathimerini Greek, Athina Roussel, nepoata lui Aristotel, care a moştenit două miliarde de lire sterline la moartea mamei ei, Christina, în 1988, i-a tăiat alocaţia Olgăi după o dispută cu autorităţile elveţiene. Mai precis, pe 29 ianuarie 2003, Athina a împlinit 18 ani, dar autorităţile elveţiene - ea deţinea un paşaport elveţian, iar averea familiei era depozitată într-o bancă elveţiană - au decis să amâne cu cinci ani data la care aceasta să intre în posesia averii, pentru că era "prea tânără". Astfel, Athina a fost forţată să anuleze alocaţiile anuale de 9.000 de dolari pe care Aristotel Onassis le-a stabilit pentru soţiile verilor săi Aris şi Giorgos Onassis, dorinţă respectată şi de fiica armatorului, Christina.

Familia Onassis a strâns o avere fabuloasă din transport naval, la începutul secolului al XX-lea. Însă destinul ei a fost marcat de numeroase decese tragice. Socrates Onassis a fost un antreprenor de succes, dar şi-a pierdut averea după Primul Război Mondial, când familia lui a fost nevoită să plece din Smyrna, după ce Grecia a pierdut controlul asupra acestui oraş. Au devenit refugiaţi, după ce un incendiu uriaş a distrus mare parte din oraş şi în timpul căruia Aristotel, fiul lui Socrate, şi-a pierdut trei unchi, o mătuşă, pe soţul acesteia, Chrysostomos Konialidis, şi un văr.

Ulterior, Aristotel Onassis a început, alături de tatăl său, o afacere, importând tutun din Turcia. Aristotel s-a căsătorit cu Athina Livanos, fiica magnatului Stavros Livanos, dar s-au separat după ce armatorul grec a început o aventură cu diva operei Maria Callas, de care s-a despărţit pentru a se căsători, în 1968, cu Jacqueline Kennedy, la cinci ani de la moartea soţului acesteia, John F. Kennedy.

Fiul lui Aristotel, Alexandru, a murit într-un accident de avion, în 1973, la vârsta de 24 de ani, iar doi ani mai târziu, armatorul grec a murit, se pare, din cauza durerii provocate de acest deces.

La rândul ei, fiica lui Aristotel, Christina, a murit din cauza unui infarct, la vârsta de 37 de ani. Fiica ei, Athina, avea numai trei ani pe atunci. Ea este singura moştenitoare directă în viaţă a celebrei familii, despre care membrii ei cred că este victima unui blestem. De altfel, la începutul acestui an, Athina a vorbit din nou despre acest blestem, când mama copiilor ei vitregi, modelul Cibele Dorsa, s-a sinucis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici