Cum a ajuns unul din cei mai influenţi oameni din Washington să piardă tot ce avea | FOTO

Lobbystul democrat Tony Podesta a avut bani, relaţii puternice şi o colecţie de artă rară. Apoi a venit un divorţ, Paul Manafort şi Donald Trump, iar lumea lui Podesta a începu să se destrame, scrie The Wall Street Journal.

Urmărește
2484 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns unul din cei mai influenţi oameni din Washington să piardă tot ce avea | FOTO

Cum a ajuns unul din cei mai influenţi oameni din Washington să piardă tot ce avea

Lobbystul democrat Tony Podesta a avut bani, relaţii puternice şi o colecţie de artă rară. Apoi a venit un divorţ, Paul Manafort şi Donald Trump, iar lumea lui Podesta a începu să se destrame, scrie The Wall Street Journal.

Firma sa de lobby s-a clasat în 2015 a treia cea mai mare din Washington, cu aproape 30 de milioane dolari venituri de la mai mult de 100 de clienţi, printre care Alphabet al Google sau Wells Fargo. Cu prietenia sa de durată cu Hillary Clinton, despre care lumea se aştepta să câştige alegerile, 2016 se anunţa a fi şi mai bun.

Podesta, o prezenţă puternică cu pantofi de culoare roşie şi costume italiene, are şi un apartament în Veneţia unde a găzduit evenimente la care au participat decidenţi politici pe teme legislative şi brokeri puternici. Este una din multele proprietăţi din toată lumea, iar la începutul lui 2016, Podesta era gata să mai cumpere un apartament de 7,4 mil. dolari în New York, Madison Square.

Apoi a început declinul. Probleme financiare şi legale, alegerea lui Trump ca preşedinte al SUA luându-i totul: clienţii, firma şi poziţia de unul dintre cei mai influenţi jucători din Washington. Problemele sale, unele dintre ele ascunse bine de ceva timp, au ieşit la suprafaţă în vara lui 2016. Grupul Podesta şi-a pierdut bancherul din cauza ştirilor care spuneau că firma a lucrat pentru o subsidiară din SUA a unei bănci ruseşti.

Apoi au apărut alte reportaje care spuneau că firma a lucrat cu Robert Manafort, fostul preşedinte de campanie al lui Trump şi un asociat despre care se presupune că a încălcat mai multe legi guvernamentale. Lovitura finală a fost dată de WikiLeaks care a publicat 20.000 de pagini din emailuri furate de la fratele său, John Podesta, preşedintele de campanie al lui Hillary Trump.

Seria de ştiri stânjenitoare a făcut ca mulţi dintre clienţii lui Podesta să fie mai reticenţi, companiile preferând să evite asemenea publicitate. Apoi a venit victoria lui Donlad Trump în alegeri şi Hillary Clinton a pierdut la fel cum au pierdut mulţi dintre cei care au pariat pe aceasta, printre care şi Podesta.

Anii petrecuţi cheltuind banii pe obiecte de artă, vacanţe şi imobile l-au lăsat pe Tony Podesta în dezavantaj şi în datorii în momentul în care a pus lacătul pe firma care avea 62 de angajaţi la finalul anului trecut. Acum îşi vinde apartamentul din New York, împreună cu câteva sculpturi.

„Când s-a dat la o parte din firmă, Tony Podesta şi-a exprimat gratitudinea pentru toţi cei care au lucrat acolo şi de asemenea devotamentul pentru continuarea susţinerii cauzelor şi idealurilor în care a crezut întotdeauna”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Podesta.

Fraţii Podesta s-au implicat în politică încă din anii 1970, când au lucrat cu Bill Clinton şi Hillary. În 1987 au fondat Podesta şi Asociaţii, o firmă de lobby.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici