- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (29.04.2011, 18:52)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum au sărbătorit oamenii din întreaga lume nunta regală
Din Kenya şi până în Australia, trecând prin Statele Unite ale Americii şi Norvegia, lumea întreagă şi-a îndreptat privirile, vineri, spre Londra, pentru a urmări nunta prinţului William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, cu logodnica sa, Kate Middleton.
Urmărește
83 afișări
Cum au sărbătorit oamenii din întreaga lume nunta regală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ceremonia a fost transmisă în direct în 180 de ţări, dar şi pe internet, fiind urmărită de circa 2 miliarde de spectatori.
În Kenya, ţara în care prinţul William i-a cerut mâna iubitei sale, Kate Middleton, în octombrie 2010, căsătoria a fost transmisă în câteva cafenele şi restaurante din capitala Nairobi. Unele dintre acestea, precum Stanley, sunt încărcate de istoria colonizării ţării de către britanici. Regina Elizabeth a II-a a luat prânzul în acest restaurant din centrul oraşului în februarie 1952, cu ocazia vacanţei pe care o petrecea în Kenya, în timpul căreia a aflat de moartea tatălui ei George al VI-lea şi de iminenta ei încoronare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
În rândul populaţiei locale, reacţiile variau de la un dezinteres aproape total la o curiozitate uşor amuzată. "Mi-ar plăcea să văd asta. Un prinţ, o prinţesă şi o nuntă regală reprezintă totuşi ceva unic", afirmă Michael Chege, un şofer în vârstă de 20 de ani din Nairobi.
În Australia, ţară care face parte din Commonwealth, al cărei şef de stat este regina Elizabeth a II-a, dar care se doreşte cu înverşunare independentă, zeci de fani - dintre care unii au fost costumaţi - s-au adunat în faţa Operei din Sydney pentru a urmări ceremonia, cu o bere în mână şi sub o ploaie cât se poate de britanică.
"Ador nunţile, iar aceasta esta una regală. Este cea mai frumoasă poveste de dragoste", spune Davina, în vârstă de 23 de ani, care poartă o rochie lungă de culoare albastră, o coroană şi o mască cu chipul reginei Elizabeth a II-a.
"Uniţi pentru speranţa regatului lor", scria pe prima pagină publicaţia Sydney Morning Herald, deasupra fotografiei cu tinerii căsătoriţi, al căror mariaj este prezentat ca o şansă de relansare a monarhiei şi a casei Windsor.
La Wellington, în Noua-Zeelandă, Kip Marshall a rămas în faţa televizorului alături de cele două nepoate ale sale, în vârstă de şase ani, respectiv nouă ani. "Ne vom găti puţin, ne vom pune coroane de plastic şi alte lucruri. Este o ocazie rară. Cine ştie când vor vedea ele o altă nuntă regală? Riscă să vadă mai degrabă un divorţ regal înainte de o altă nuntă regală".
În lume, expatriaţii britanici s-au adunat în diverse locuri pentru a sărbători evenimentul. Cele 300 de bilete pentru a putea viziona ceremonia regală din Hong Kong Club s-au epuizat în scurt timp, pe baza unei liste de aşteptare ce a fost alcătuită de proprietarii acestui club şic din fosta colonie britanică.
La Shanghai, peste 400 de persoane - britanici, dar mai ales americani, canadieni şi australieni - s-au adunat într-un bar decorat în culorile drapelului britanic. Şi aici multe persoane nu au putut să intre deoarece toate locurile au fost ocupate în scurt timp.
Deşi în India nu au fost organizate astfel de festivităţi, ziarele şi posturile de televiziune au acordat un spaţiu considerabil acestui eveniment.
Unul dintre cele mai populare baruri englezeşti din Stockholm, denumit Tudor Arms - desemnat cel mai bun bar din lume în 2010, din afara Marii Britanii - şi-a deschis uşile înainte de ora obişnuită pentru ca vizitatorii săi să urmărească transmisiunea televizată în direct şi "pentru a participa la sărbătoarea cuplului regal".
Biserica anglicană din Atena, situată în cartierul turistic Plaka, a oferit doritorilor o transmisiune integrală a nunţii regale, difuzată pe un ecran uriaş. Posturile de televiziune greceşti nu au difuzat întreaga ceremonie, în ciuda numeroaselor emisiuni speciale pe care le-au organizat.
La Kiev, unde ceremonia a coincis cu ora micului-dejun, nunta regală a fost urmărită în direct de clienţii multor cafenele şi restaurante.
În Statele Unite ale Americii, în ciuda decalajului orar defavorabil, marile posturi de televiziune au expediat la Londra "armate" întregi de trimişi speciali, iar anumite hoteluri au organizat mic-dejunuri speciale.
Celebra clădire Empire State Building va fi iluminată în seara de vineri în albastru, alb şi roşu, "în onoarea nunţii regale", au anunţat administratorii acestui turn zgârie-nori emblematic pentru oraşul New York.
La Paris, în apropiere de locul unde s-a produs accidentul de automobil în urma căruia şi-a pierdut viaţa, în 1997, prinţesa Diana, mama prinţului William, cineva a depus un trandafir, însoţit de un bilet pe care scria: "Dragă Diana, mă gândesc la tine în această zi specială".
Drapelul britanic, celebrul imn "God Save the Queen" şi ţinutele excentrice au invadat Turcia: colonia britanică din Didim, o staţiune balneară de pe coasta Mării Egee din Turcia, a vibrat la unison cu patria mamă, vineri, şi a sărbătorit zgomotos momentul în care Kate Middleton i-a spus "da" prinţului William în catedrala Westminster din Londra.
Ecrane uriaşe instalate la malul mării, tradiţionalul preparat britanic "fish and chips" (peşte cu cartofi prăjiţi) şi false mirese - astfel au sărbătorit vineri câteva mii de britanici prezenţi la Dubai - pe plajă, în baruri şi restaurante - nunta prinţului William cu Kate Middleton.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Nunta regală: Cum arată tortul miresei - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe