- Home
- Life-Inedit
- (25.04.2020, 12:05)
- Andrei Jipa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum le-a dat coronavirusul viaţa peste cap influencerilor: "Pentru cei care au o problemă că cer donaţii, să-şi amintească că nu pot lucra"
- Cu economia blocată de pandemia de coronavirus, mai toate domeniile trec printr-o analiză foarte atentă a gestionării bugetelor
- La nivel global, zeci de milioane de oameni, 25 numai în Statele Unite, au fost trimişi în şomaj
- Marile companii reduc şi ele cheltuielile, iar una dintre ramurile pe care au decis să o limiteze măcar temporar este cea a advertisingului
Urmărește
5421 afișări
Cum le-a dat coronavirusul viaţa peste cap influencerilor: "Pentru cei care au o problemă că cer bani, să-şi amintească că nu pot lucra"
Consumul pe reţelele de socializare şi pe platformele de VOD a crescut considerabil, cu până la 40% în unele cazuri. Cu toate acestea, cei care fac bani exact din faptul că îşi expun viaţa online se plâng că au fost puternic loviţi de criză. Este vorba despre aşa numiţii influenceri, a căror sursă de venit este stâns legată de bugetele de publicitate ale firmelor şi companiilor, bugete puternic limitate după sosirea crizei.
BBC relatează poveştile câtorva influenceri din Marea Britanie, care apelează acum inclusiv la bunăvoinţa urmăritorilor lor pentru donaţii.
"Stăm în casă cât mai mult posibil şi respectăm această distanţare socială. Este foarte rău, dar nu avem de ales. Cu cât trece mai repede, cu atât vom putea reveni mai repede la a lucra", a spus Jack Morris, un englez din Manchester care producea mii de lire lunar ca influencer.
Printre cei mai afectaţi influenceri se numără cei care îşi documentează călătoriile. Blocarea tuturor graniţelor şi menţinerea la sol a curselor aeriene i-a lăsat fără activitate.
"Ultima dată am călătorit în februarie. În martie trebuia să fiu în Finlanda, iar în aprilie în Etiopia. Săptămâna viitoare aveam bilete pentru Maldive. Petrec circa 6 luni pe an în străinătate", a spus şi Alex Outhwaite, al cărui venit din YouTube a scăzut de la 1.000 lire pe lună la 100 lire pe lună.
"Totul a fost întors cu susul în jos. Nu ştiu cât mă mai ţin economiile pentru a supravieţui fără să produc alţi bani", a adăugat ea.
Karen Beddow, fost avocat, care şi-a abandonat meseria pentru a se dedica unui blog de călătorii, a înregistrat o scădere a încasărilor cu 95%. Ea a câştigat 350 lire în ultima lună.
"Este un mic bussiness pe care l-am construit în şase ani şi în care am investit mult timp. Oamenii nu văd neapărat câtă muncă se află în spatele imaginilor, a pozelor sau a clipurilor", a spus şi aceasta.
Influencerii din domeniul fashion suferă şi ei în egală măsura. Este cazul lui Israel Cassol, cunoscut şi sub pseudonimul Birkin Boy. El are o colecţie de genţi de designer în valoare de 100.000 lire. Spune că trăieşte cu bani împrumutaţi de la părinţi în acest moment.
"Totul a fost anulat. Postez în continuare fotografii, dar nimeni nu vrea să vadă lux în acest moment, nimeni nu e interesat de fashion pentru că nimeni nu iese din casă", a spus şi Israel Cassol.
În alte cazuri, influencerii au apelat la bunăvoinţa urmăritorilor pentru donaţii.
"Pentru cei care mă critică, amintiţi-vă că nu pot lucra deloc în acest moment", s-a scuzat Mandy Rose Jones într-o postare pe Twitter.
Cei mai norocoşi sunt cei care făceau această meserie doar part time, pentru că au încă o sursă de venit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe