- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (23.12.2013, 16:31)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum poate fi ales bradul de Crăciun perfect
Un profesor de matematică de la Universitatea Kingston din Londra a conceput o metodă pentru a alege bradul de Crăciun din diversitatea de varietăţi propuse pe piaţă, care, cu ajutorul a patru întrebări-cheie, îi ajută pe clienţi să facă cea mai bună alegere.
Urmărește
708 afișări
Cum poate fi ales bradul de Crăciun perfect (Imagine: Hepta)
"Preferaţi un brad natural?". Dacă răspunsul pentru această primă întrebare este "nu", atunci se impune cumpărarea unui brad artificial. Dacă răspunsul este "da", clienţilor le rămân trei etape, înainte de a-şi alege bradul care le convine cel mai bine.
"V-ar plăcea un brad mare şi stufos?", "Doriţi ca bradul vostru să aibă un parfum de Crăciun?", "Doriţi să vă decoraţi bradul din vârf şi până jos?" - sunt celelalte trei întrebări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
"Arborele decizional de Crăciun", conceput de profesorul Gordon Hunter, se bazează pe o metodă ştiinţifică utilizată în prezent pentru rezolvarea unor probleme complexe, fiind folosită de exemplu de medici pentru a pune un diagnostic sau pentru a prescrie un tratament personalizat.
În consecinţă, pentru bradul de Crăciun, formula ia în considerare factori-cheie, precum mirosul, stilul, culoarea şi mărimea.
Gordon Hunter a răspuns provocării lansate de un lanţ major britanic specializat în grădinărit, care dorea să îşi ajute clienţii să aleagă varietatea corectă de brad, care era cel mai bine adaptat pentru gusturilor lor personale.
"A fost interesant să recurg la o metodă pe care o folosesc în cercetările mele şi de a crea o aplicaţie sezonieră originală, accesibilă tuturor", a declarat creatorul metodei, citat într-un comunicat al Universităţii Kingston.
"Acum, cu ajutorul arborelui decizional, clienţii noştri vor pierde mai puţin timp examinând numeroasele varietăţi disponibole pe piaţă şi vor avea mai mult timp pentru a reflecta la maniera de a face ca bradul lor să devină spectaculos", a declarat la rândul său Steve Guy, expert în brazi de Crăciun la lanţul de grădinărit Dobbies.
În 2012, doi studenţi de la Societatea de matematică a Universităţii Sheffield din Marea Britanie au pus la punct o formulă matematică pentru a determina cantitatea ideală de globuri şi de ghirlande, în funcţie de înălţimea bradului de Crăciun.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: GHID amuzant pentru CRĂCIUN: Moşul va vizita 1,6 miliarde de copii. Hârtia pentru cadouri, de şase ori distanţa de la Pământ la Lună
Citește și: Moş Crăciun este foarte solicitat şi aşteaptă să primească 8 milioane de scrisori în 2013
Citește și: REŢETE DE CRĂCIUN: Prăjitură cu scorţişoară
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe