Cum va arăta bucătăria viitorului - VIDEO

Bucătăriile cu pereţi comestibili, burrito cu gândaci şi imprimante 3D pentru alimente se numără printre elementele revoluţionare care vor caracteriza gastronomia viitorului.

Urmărește
1000 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta bucătăria viitorului - VIDEO

Cum va arăta bucătăria viitorului - VIDEO

Bucătăria din anul 2063 vă ajută să trăiţi mai mult, vă sugerează alimentele din dieta zilnică pentru a vă optimiza performanţele şi vă impiedică să mâncaţi între mesele principale ale zilei, afirmă autorii proiectului "2063 Dining",  informează dailymail.co.uk.

Compania germană Miele, specializată în produse de bucătărie, a încheiat un parteneriat cu organizatorii Festivalului de Design de la Londra şi cu maestrul bucătar Ben Spalding pentru a lansa "2063 Dining", un proiect conceput sub forma unei expoziţii care prezintă felul în care oamenii vor găti peste 50 de ani.

Dispozitive care scanează palma pentru a monitoriza nutriţia, pereţi comestibili şi carpete din iarbă vor face parte din conceptul de bucătărie a viitorului, au prezis mai mulţi experţi în domeniu.

La fel ca un tip de nutriţionist personal, dispozitivele de monitorizare a stării de sănătate vor deveni o prezenţă constantă în bucătăria viitorului, oferind în timp real date medicale complete pentru toţi membrii familiei care locuiesc în acea casă.

Dispozitivele de monitorizare vor fi capabile să îi anunţe pe oameni nu doar în legătură cu momentul în care aceştia au atins nivelul maxim admis de calorii pentru ziua respectivă, ci şi să ofere informaţii importante despre concentraţia de grăsimi din organism, ritmul cardiac şi concentraţia de colesterol, sugerând, totodată, o dietă creată special pentru optimizarea performanţelor fizice ale fiecărui membru al familiei.

Cărţile cu reţete culinare vor fi înlocuite cu holograme care vor proiecta, de exemplu, imagini cu reţeta pentru plăcinta ciobanului (plăcintă tradiţională englezească cu carne, n.r.) scrisă în urmă cu mulţi ani de bunica persoanei vizate.

Alte elemente high-tech din bucătăria viitorului sunt senzorii de luminozitate şi de sunet, care se vor activa în funcţie de felul în care bucătăria va fi folosită.

Atunci când copiii îşi fac temele, bucătăria va emite o lumină galbenă şi o muzică în surdină pentru a-i ajuta să rămână concentraţi, iar experţii prezic faptul că aceste elemente vor deveni interjanşabile, folosind tehnologia undelor cerebrale, instalată într-unul dintre pereţii bucătăriei. Astfel, utilizatorul va opera modificările dorite prin simpla gândire la nevoile sale.

Bucătăria viitorului va fi echipată cu pereţi vegetali pentru asigurarea rezervelor de apă şi pentru a creşte nivelul de oxigen disponibil în locuinţă.

Totodată, bucătăria viitorului va fi perfect echipată cu tehnologia de hidronutriţie necesară pentru a creşte fructe, legume şi ierburi proaspete în "buzunare" special amenajate ale pereţilor.

Într-un concurs sponsorizat de compania Electrolux cu ocazia acestui proiect, unul dintre competitori a creat "Atonium", un model de imprimantă 3D care foloseşte ingrediente moleculare pentru a prepara diverse alimente, strat după strat.

Un alt finalist din acest concurs a creat Global Chef - o aplicaţie pentru bucătărie care conectează oamenii şi culturile din lumea întreagă prin intermediul gătitului, folosind tehnologia hologramelor.

O altă inovaţie prezentată în acelaşi concurs este Breathing Wall - un sistem de curăţare a aerului, integrat într-un perete futurist, creat pentru oamenii care trăiesc în zonele urbane şi care doresc să se relaxeze şi să se odihnească în propriile locuinţe, alimentate cu aer proaspăt.

Morgaine Gaye, futurolog în gastronomie, care prezice tendinţele din domeniul culinar, consideră că oamenii vor începe să mănânce gândaci în viitor. "Întrucât rezervele de carne vor scădea în anii care vor urma, va trebui să căutăm în altă parte surse de proteine şi asta înseamnă că vom mânca chiftele cu viermi şi burrito cu gândaci", spune Morgaine Gaye.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici