- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (07.05.2010, 18:56)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cumpărăturile "din impuls" sunt de fapt planificate în subconştient
Cumpărăturile pe care oamenii consideră că le fac "din impuls" sunt de fapt planificate în subconştient, cumpărătorii rezervând o sumă pentru articole pe care ar fi putut să uite să le treacă pe lista cu care merg la magazin, potrivit unui studiu american, citat de dailymail.co.uk.
Urmărește
378 afișări
Cumpărăturile "din impuls" sunt de fapt planificate în subconştient (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Atunci când alcătuiesc lista de cumpărături şi stabilesc bugetul alocat acestora, cumpărătorii rezervă mintal o sumă pentru acele articole pe care ar fi putut să uite să le treacă sau chiar pentru cumpărături "neplanificate" sau "din impuls". Faptul că achiziţionează mai mult decât şi-au propus şi că depăşesc lista cu mai multe articole este pentru a ajunge să cheltuiască suma de rezervă, spun cercetătorii americani de la Baylor University din Texas.
Studiul, realizat prin chestionarea cumpărătorilor din mai multe magazine alimentare din Texas, a fost publicat în Journal of Consumer Research.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Subiecţii au fost întrebaţi mai întâi câte articole intenţionau să cumpere, cât se aşteptau să cheltuiască pentru acestea şi ce sumă se aşteptau să aibă la final pe bon, iar după ce şi-au făcut cumpărăturile, peste trei sferturi dintre participanţii la studiu au spus că "au pus deoparte" bani pentru lucruri care nu erau pe listă. Motivele invocate pentru aceasta au fost posibile "nevoi uitate", "dorinţe neplanificate" sau chiar cumpărături "din impuls".
În medie, diferenţele dintre sumele cheltuite de fapt şi cele planificate nu au depăşit 47 de cenţi, deşi câţiva dintre cumpărătorii testaţi au cumpărat într-adevăr mult mai mult decât îşi propuseseră.
"Pentru majoritatea consumatorilor, suma de rezervă pare să fie un mod raţional de a folosi magazinul pentru satisfacerea nevoilor şi menţinerea autocontrolului", a spus Kirk Wakefield, cercetător la Baylor University. În schimb, pentru persoanele foarte impulsive, care cumpără din toate raioanele, aceasta duce la cheltuieli în plus, a adăugat cercetătorul.
Cu alte cuvinte, cei care ştiu că au o voinţă mai slabă ar trebui să întocmească o listă de cumpărături mai detaliată. Şi persoanele care ţin regim ar trebui să îşi pregătească lista de cumpărături cu grijă.
Pe de altă parte, este în interesul magazinelor să îi ademenească pe cumpărători la cât mai multe raioane, făcându-i să îşi mărească bugetul avut în minte.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”