Inflaţia şi cererea mare au făcut ca un kilogram de carne de şobolan să se vândă la aproape 5.000 de rieli, echivalentul a 1,28 de dolari, faţă de 1.200 de rieli cât costa anul trecut. Mâncarea picantă din carne de şobolan a devenit foarte populară, în condiţiile în care un kilogram de carne de vită costă 20.000 de rieli.
Oficialii au spus că şobolanii fug din zonele inundate din Delta Mekong în zone de relief mai înalte, de aceea sătenii îi prind mai uşor.
"Mulţi copii se bucură pentru că fac bani vânzând şobolanii în pieţe, însă o parte dintre ei îi păstrează şi pentru familia lor", a spus Ly Marong, un oficial din domeniul agriculturii. "Nu doar persoanele sărace de la noi îi consumă. Există cerere şi din partea vietnamezilor", a precizat acesta.
Un oficial guvernamental din estul Indiei şi-a încurajat poporul în această lună să mănânce carne de şobolan, pentru a lupta cu preţurile foarte ridicate la mâncare şi pentru a salva depozitele de grâne.