- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (18.08.2008, 12:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Daniel Radcliffe suferă de sindromul copilului neîndemânatic
Daniel Radcliffe, celebru pentru rolul din seria de succes "Harry Potter", a dezvăluit, recent, că suferă de dispraxie, o boală numită şi sindromul copilului neîndemânatic, caracterizată prin tulburări de dezvoltare a coordonării motorii, potrivit thisislondon.co.uk.
Urmărește
576 afișări
Daniel Radcliffe suferă de sindromul copilului neîndemânatic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Actorul în vârstă de 19 ani a făcut această mărturisire în cadrul unui interviu legat de debutul său pe Broadway, în producţia "Equus".
Astfel, el a spus că s-a văzut obligat să devină actor din cauza faptului că boala nu îi permitea să aibă rezultate bune la şcoală.
Dispraxia afectează coordonarea motorie şi, de obicei, nu are o cauză vizibilă. Boala poate afecta mai multe sau toate zonele de dezvoltare, inclusiv cea intelectuală, fizică şi chiar limbajul, şi poate influenţa negativ capacitatea de a învăţa a unei persoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Circa 10% dintre britanici prezintă simptome ale acestei boli, aproximativ 2% fiind grav afectaţi de maladie.
Bărbaţii sunt de patru ori mai predispuşi riscurilor de a dezvolta boala.
În cazul adulţilor, dispraxia poate afecta capacitatea unei persoane de a face faţă unei situaţii de stres sau unei provocări, făcând dificile sarcini precum condusul unei maşini.
Daniel Radcliffe a declarat că şi-a dorit să devină actor încă de la vârsta de cinci ani, însă mama acestuia s-a împotrivit. În cele din urmă aceasta l-a lăsat să participe la preselecţia pentru o versiune a postului BBC a filmului "David Copperfield" pentru că avea nevoie de mai multă încredere în sine.
"Aveam probleme la şcoală la toate materiile, neavând niciun talent vizibil", a declarat Radcliffe.
"David Copperfield" a fost primul său film de succes, iar de la apariţia în "Harry Potter", în anul 2000, Daniel a câştigat aproximativ 17 milioane de lire sterline.
Actorul nu a dezvăluit când a fost diagnosticat cu această boală sau dacă doctorii au stabilit cauzele apariţiei maladiei.
"Sunt un mare fan al tuturor filmelor «Harry Potter» şi sunt surprins că Daniel Radcliffe suferă de dispraxie. Cu siguranţă are o formă uşoară a bolii, însă faptul că nu prezintă niciun semn se datorează calităţilor sale actoriceşti, el devenind astfel un model pentru oamenii care suferă de această boală", a declarat doctorul neurolog David Younger, de la University Medical School, din New York.
Purtătorul de cuvânt al actorului a declarat: "Da, Daniel suferă de dispraxie. Nu a ascuns niciodată acest lucru. Din fericire, forma maladiei este foarte uşoară, iar cele mai grave manifestări sunt legate de faptul că este incapabil să-şi lege şireturile şi că scrie urât."
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe