- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (18.03.2013, 14:29)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
David Bowie, pe primul loc în topul britanic, după o pauză de 20 de ani - VIDEO
Muzicianul britanic David Bowie, considerat o legendă a muzicii pop-rock, a recucerit duminică, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, primul loc în topul muzical britanic, cu cel mai recent album al său, intitulat "The Next Day".
Urmărește
250 afișări
David Bowie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
David Bowie a surprins industria muzicală, în ianuarie, renunţând la pauza de 10 ani din carieră şi lansând single-ul "Where Are We Now?", ajuns în magazine în ziua în care artistul a împlinit vârsta de 66 de ani. Acest cântec a fost prima piesă nouă lansată de David Bowie după materialul discografic "Reality" din 2003.
Single-ul "Where Are We Now?" a fost extras de pe discul "The Next Day", care a devenit albumul cu cele mai mari vânzări din Marea Britanie în 2013, au anunţat reprezentanţii Official Charts Company.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
-
Marine Le Pen prezice alegeri prezidenţiale anticipate şi sfârşitul erei Macron
-
XAI, compania lui Elon Musk, vizează o finanţare suplimentară de miliarde
Noul album semnat de David Bowie s-a vândut în 94.000 de copii în prima săptămână, devansându-i pe rockerii scoţieni din trupa Biffy Clyro, care au vândut 71.600 de copii ale albumului lor "Opposites", în ianuarie.
Ultima oară când David Bowie s-a aflat pe primul loc în topul britanic a fost în 1993, cu materialul discografic "Black Tie White Noise".
Potrivit zvonurilor care au circulat în industria muzicală, artistul britanic avea anumite probleme de sănătate şi s-a retras în ultimii ani alături de soţia şi fiica lui, la New York.
În realitate însă, vedeta britanică revenise în studiouri pentru a înregistra acest nou album, descris de cotidianul britanic The Independent drept "cel mai bun album de come-back (de revenire) din istoria rock'n'roll-ului".
Alături de colaboratorul său preferat Tony Visconti, producător a 12 dintre cele 24 de albume ale sale, David Bowie a început în secret să lucreze la acest nou album, în urmă cu doi ani.
David Bowie, al cărui nume real este David Robert Jones, s-a născut pe 8 ianuarie 1947, în Brixton, un cartier defavorizat din sudul Londrei. Artistul britanic locuieşte de mulţi ani în Statele Unite ale Americii. David Bowie este cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventează destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70. Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale.
Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.
Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:10
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
-
ieri, 22:57
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1035. Rusia încearcă să stabilească un punct de sprijin pe malul vestic al Niprului, fără intenţia de a ataca Hersonul / SUA intenţionează să impună mai multe sancţiuni asupra energiei ruse până la sfârşitul anului