De ce ciocnim paharele la evenimentele importante. Istoria neştiută şi bizară a toasturilor

Nu a fost întotdeauna aşa. Mulţi istorici consideră că termenul provine din amestecarea frecventă a pâinii prăjite/crocante cu alcoolul; de aici şi termentul de ”toast”, care în engleză înseamnă pâine prăjită, scrie Atlas Obscura.

Urmărește
897 afișări
Imaginea articolului De ce ciocnim paharele la evenimentele importante. Istoria neştiută şi bizară a toasturilor

Deşi sună bizar, pentru clasa superioară din Europa medievală, era o obişnuinţă să consume vin cu pâine - ceea ce sună desigur, puţin sau mai mult, a împărtăşanie.

De aici s-a creat o serie lungă de pâine de calitate, inclusiv pâinea albă, care foarte recent, în anumite părţi ale Europei, a fost văzută ca pâinea bogatului. Acestea erau prăjite şi condimentate cu diverse ierburi. Acestea au devenit atât de esenţiale pentru dieta britanică încât cuvintele ”soup” (supă) şi ”supper” (cină) sunt derivate din ”sop”, o bucată de pâine înmuiată.

Citeşte continuarea în Descoperă!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici