De ce sunt atât de multe femei singure

Psihoterapeutul Constantin Cornea explică pentru Gândul motivele pentru care tot mai multe femei nu reuşesc să găsească un partener potrivit.

Urmărește
2481 afișări
Imaginea articolului De ce sunt atât de multe femei singure

De ce sunt atât de multe femei singure (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Singurătatea reprezintă pentru mulţi un mod de viaţă, dar nu unul benefic, după cum spun specialiştii.

„Singurătatea poate avea cauze interne sau externe individului, poate reprezenta o situaţie de moment sau una apărută în urma unei traume: decesul partenerului sau despărţirea de acesta.

Singurătatea poate duce din păcate la o seamă întreagă de afecţiuni: anxietate, depresie, tulburări de comportament, tulburări de personalitate, tulburări sexuale, tulburări ale somnului, adicţii, somatizări, limbaj vulgar, comportament vulgar, îmbrăcăminte vulgară, tratamente sau îmbunătăţiri ale imaginii dincolo de orice normă estetică.

Acestea sunt formele prin care oamenii pot înţelege să îşi trăiască singurătatea”, spune psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

Cauzele interne ale singurătăţii:

1. Agresivitatea

“O familie cu probleme ce a dus la traumatizarea persoanei respective şi a făcut-o să nu îşi dorească un partener, tocmai pentru a nu trece prin ceea ce a văzut acasă sau să vrea prea mult un partener, văzând în acesta o scăpare sau evadare din viaţa de până atunci, ceea ce o poate face să fie excesiv de atentă sau mult prea geloasă, lucru care poate duce, într-un final, la fuga acestuia.

2. Traumele

Acestea pot duce copilul sau tânărul în pragul unor tulburări grave, care îl pot face de nedorit pentru o relaţie. Tulburările psihotice, nevrotice, schizoide, excesele alimentare sau adicţiile, excesele comportamentale sau de îmbunătăţire a imaginii corporale, toate acestea îl pot transforma într-un monstru de care el însuşi să nu fie conştient”, mai spune psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

Cauzele externe ale singurătăţii:

1. Prietenii toxici care nu lasă o relaţie să apără sau să se dezvolte

2. Cariera care necesită prea mult timp sau prea multe resurse

3. Motive sociale: societatea românească este o societate puritană. Femeile răspund greu la salut sau la simpla dorinţă a unui bărbat de a face cunoştinţă. 95% dintre relaţii se fac prin cunoştinţe comune: colegi, fraţi, prieteni. Doar 5% se întâlnesc în staţie, în metrou, în autobuz sau pe stradă.

Soluţie: femeile să zâmbească mai des dacă plac pe cineva, să ia chiar ele iniţiativa de a se prezenta, iar bărbaţii să nu confunde acest aspect cu sexul.

4. Motive social-relaţionale: societatea românească este din nou învechită. Femeia trebuie să facă 90% din treburile gospodăreşti, iar bărbatul mai nimic. Familia care are la bază aceste valori duce la disoluţie. Bărbatul fără sarcini ajunge alături de prieteni din plictiseală sau înşală cu uşurinţă.

Soluţie: rolurile împărţite corect de la bun început.

5. Mişcarea feministă: care a transformat femeia în bărbat. A pus-o să lupte cu armele lui pe teritoriul lui. ceea ce a dus la apariţia femeii bărbat, care nu place bărbaţilor.

Soluţie: femeia să îşi amintească de armele ei: comunicarea afectivă, tonul moderat, calmul, feminitatea formelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici