- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (19.02.2014, 11:43)
- Gabriel Burete
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De la orfană la "ţarină". Cum a ajuns Margarita Bogdanova una dintre cele mai bogate femei din lume
Margarita Bogdanova este una dintre cele mai bogate femei pe plan mondial. A fost născută într-o familie modestă din Leningrad, iar averea sa a fost estimată de revista Forbes la şase miliarde de dolari americani, în martie 2013.
Urmărește
24755 afișări
Margarita Louis-Dreyfus (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
Margarita Bogdanova s-a născut în 1962 la Leningrad, în prezent Sankt Petersburg, în fosta Uniune Sovietică, într-o familie modestă. Şi-a pierdut părinţii la numai şapte ani, într-un accident de tren şi a fost crescută până la 18 ani de către bunicul ei. Margarita a studiat la o şcoală cu internat, venind acasă doar la sfârşit de săptămână şi a urmat apoi cursurile Universităţii de Stat de la Moscova. La 27 de ani s-a măritat cu un elveţian şi, profitând de perestroika, a părăsit definitv ţara. Mariajul a durat doar un an şi jumătate, dar rusoaica nu s-a mai întors în ţara natală după divorţ, preferând să rămână în Elveţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
În 1989 l-a cunoscut pe Robert Louis-Dreyfus, într-un zbor între Zurich şi New York. "El a coborât la Londra, unde lucra ca CEO la Saatchi & Saatchi. Când m-am întors din vacanţă am reluat legătura", a spus ea pentru CNN. Cei doi s-au căsătorit patru ani mai târziu, iar în 2009, când omul de afaceri elveţian de origine franceză a decedat, Margarita a moştenit o avere estimată de Forbes la şase miliarde de dolari.
Soţul Margaritei a fost patronul echipelor de fotbal Olympique Marseille şi Standard Liege, CEO Adidas şi Saatchi&Saatchi şi principalul acţionar al grupului Louis Dreyfus, companie înfiinţată de străbunicul lui în 1851. Grupul are peste 30.000 de angajaţi şi, graţie celor peste 70 de milioane de tone de cereale tranzacţionate anual, face parte, împreună cu ADM, Bunge, Cargill şi Glencore din Grupul ABCD, al celor mai importante companii care se ocupă cu tranzacţiile agricole. Louis Dreyfus se ocupă şi cu transporturi şi construcţii maritime, imobiliare sau telecomunicaţii şi are venituri de peste 40 de miliarde de dolari.
"Ţarina", aşa cum este numită Margarita Louis-Dreyfus de către presa franceză, are trei copii cu magnatul elveţian, Eric, născut în 1992 şi Maurice şi Kirill, născuţi în 1998. "Când am născut gemenii, am aflat că Robert are leucemie", spune ea. "De atunci n-am mai avut o viaţă normală. Nu am mai putut să mergem într-o vacanţă, am fost nevoiţi să călătorim în jurul lumii la diferiţi doctori", adaugă femeia. "Lumea medicală este o lume a bărbaţilor. La un moment dat am adus cinci profesori renumiţi, din diferite colţuri ale lumii, la aceeaşi masă. Fiecare avea idei diferite, strategii diferite şi fiecare era obişnuit ca deciziile lui să fie urmate. Erau orgolii uriaşe, pe care a trebuit să le absorb. A trebuit să le dau impresia că le respect opiniile, chiar dacă nu le urmam. Mai târziu, când am intrat în lumea afacerilor, cu orgolii la fel de mari, experienţa mi-a folosit. Nimeni nu ştie totul, important e să lucrăm împreună", spune Margarita Louis-Dreyfus.
În prezent, "Ţarina", care vorbeşte cinci limbi, rusă, franceză, germană, italiană şi engleză, se ocupă de Fundaţia Louis Dreyfus. "E un proiect nou, centrat pe educaţie", spune ea. "Educaţia e un cuvânt magic şi această magie devine importantă atunci când educarea fermierilor le permite acestora să se hrănească singuri", continuă Margarita, care adaugă că "scopul fundaţiei este de a diminua foamea şi sărăcia prin aducerea de soluţii sustenabile micilor fermieri."
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe