- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (30.11.2011, 16:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De unde pot achiziţiona românii cele mai ieftine cadouri de Crăciun
Cele mai avantajoase cadouri de Crăciun anul acesta se găsesc în SUA şi Asia, românii putând achiziţiona online produse de pe aceste pieţe, precum aparatură, parfumuri, jucării, cu un preţ redus cu până la 50% faţă de cel din magazin, potrivit rezultatelor unui studiu.
Urmărește
539 afișări
De unde pot achiziţiona românii cele mai ieftine cadouri de Crăciun (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)
PayPal - un sistem de plăţi care permite realizarea de achiziţii online în întreaga lume - a realizat o analiză a preţurilor pentru a vedea unde se găsesc cele mai accesibile produse aflate pe listele de cadouri de sărbători ale consumatorilor anul acesta. În cadrul studiului au fost analizate pieţele cele mai populare pentru achiziţii online în rândul românilor, precum Germania, Marea Britanie, Statele Unite şi pieţele asiatice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: CCR decide renumărarea voturilor
-
BREAKING NEWS CCR a decis renumărarea tuturor voturilor din turul 1 al alegerilor prezidenţiale. Campania electorală se suspendă
-
Augustin Zegrean: Mă tem că vor să meargă spre anularea turului întâi al alegerilor prezidenţiale
-
„Este absolut imposibil...” – Toni Greblă despre renumărarea voturilor de la alegerile prezidenţiale
Astfel, la întrebarea "De unde poate face Moş Crăciun cele mai avantajoase achiziţii?", studiul arată că preţurile cele mai bune se găsesc, în continuare, în Asia şi Statele Unite ale Americii.
În ceea ce priveşte achiziţionarea de gadget-uri sau noi tehnologii, cei interesaţi pot găsi preţuri avantajoase pentru astfel de produse în oferta magazinelor online din Asia şi Statele Unite. De exemplu, preţuri mai atractive pentru Samsung Galaxy Tab decât cele de pe piaţa autohtonă se găsesc în magazinele din străinătate, în România tabletele fiind vândute pentru sume cu 20% mai mari decât în SUA. Diferenţe notabile de preţ se înregistrează şi în cazul iPhone, care se vinde în România la un preţ cu circa 30% mai mare decât în SUA şi cu circa 20% mai mare decât în Germania sau Marea Britanie.
Studiul a analizat şi produse "no name", alternative mai puţin costisitoare, dar de o calitate similară cu branduri de lux aspiraţionale.
În cazul electronicelor, piaţa online din Asia, prin comercianţi precum Dealextreme sau FocalPrice, oferă opţiuni avantajoase, cum ar fi camere digitale la preţuri cu circa 40% mai mici decât cele de brand.
Electronicele reprezintă o alegere sigură în cazul bărbaţilor, însă, atunci când este vorba de cadouri, femeile vor aprecia întotdeauna mai mult un parfum deosebit. Magazinele online reprezintă alegerea ideală pentru cumpărarea de parfumuri, în condiţiile în care multe mărci sunt mai ieftine în Europa Occidentală şi în Statele Unite.
Când fac achiziţii online, femeile nu se uită doar la preţ, ci şi la gama largă de produse din care pot alege. Mai mult, ele preferă să cumpere online produse pentru care, offline, preţul pe care ar trebui să îl plătească este cu mult mai mare. Astfel, atunci când este cumpărată dintr-un magazin online din străinătate, o geantă originală Luis Vuitton nu mai reprezintă un lux, ci o achiziţie la un preţ rezonabil.
O alternativă pentru produsele de brand scumpe sunt liniile de produse proprii, fabricate şi comercializate de magazine care vând şi produse de lux. Astfel, achiziţiile făcute în astfel de magazine îi ajută pe cumpărători să economisească cel puţin 50% la blugi, 68% la tricouri şi 74% la ceasuri de mână.
Copiii sunt cei care aşteaptă cu cea mai mare nerăbdare sărbătorile de iarnă şi cadourile aduse de Moş. Pentru cei mici, o surpriză plăcută poate fi reprezentată de o naveta Lego Star Wars Imperial V-Wing sau de un robot Transformers, care costă, în România, aproape dublu comparativ cu preţurile oferite de magazinele online din Statele Unite.
Concluzia celui de-al doilea raport de analiză a preţurilor realizat de PayPal confirmă faptul că pieţele cele mai atractive din punct de vedere al preţurilor sunt Asia şi Statele Unite, chiar dacă există şi câteva excepţii de la regulă. Diferenţele dintre preţurile practicate pe piaţa din România şi cele de pe pieţele analizate în cadrul raportului variază de la câteva procente la 50%, preţurile de achiziţie a produselor din magazinele online străine continuând să fie atractive chiar şi după ce li se adaugă diverse taxe.
În 2010, cea mai mare sursă de bunuri şi servicii importate de către români prin cumpărături online a fost reprezentată de Statele Unite (31%), pe poziţiile următoare în preferinţele de achiziţii ale românilor aflându-se Marea Britanie (15%) şi Germania (14%).
Citește pe alephnews.ro: CCR amână ședința cu privire la anularea alegerilor în urma victoriei controversate a lui Călin Georgescu. Decizia vine luni, după alegerile parlamentare
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CSAT și CCR decid soarta alegerilor. Ce șanse există pentru ca turul 1 al prezidențialelor să fie anulat
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
PROSPORT.RO
Elena Lasconi, prima reacție după ce CCR a cerut renumărarea voturilor: 'Este absolut îngrozitor!'
CANCAN.RO
Test de perspicacitate | Găsiți toate diferențele dintre aceste două imagini! Câte ați văzut?
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe