Deep Purple la Bucureşti - o călătorie în timp cu "Smoke On the Water" şi "Rapsodia Română" - FOTO

"Smoke On the Water", "Strange Kind Of Woman" şi "Black Night" se numără printre piesele cu care Deep Purple a încântat, joi seară, publicul din Bucureşti, unul dintre momentele cheie ale concertului fiind interpretarea la pian a unui fragment din "Rapsodia Română", de George Enescu.

Urmărește
1093 afișări
Imaginea articolului Deep Purple la Bucureşti - o călătorie în timp cu "Smoke On the Water" şi "Rapsodia Română" - FOTO

Deep Purple la Bucureşti - o călătorie în timp cu "Smoke On the Water" şi "Rapsodia Română" (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

La concertul pe care legendara trupă Deep Purple l-a susţinut joi seară, la Sala Polivalentă din Bucureşti, au participat peste 8.000 de spectatori.

Formaţia a urcat pe scenă în jurul orei 21.00, după show-ul de deschidere susţinut de trupa românească Grimus.

Concertul formaţiei britanice a debutat cu piesa "Into the fire" şi a continuat cu "Strange Kind Of Woman", Ian Gillan, solistul trupei, mulţumind publicului pentru modul în care au fost primiţi.

Ian Gillan, Steve Morse, Roger Glover, Ian Paice şi Don Airey au ţinut ca una dintre piesele incluse în playlist-ul concertului de la Bucureşti să fie "Above and Beyond", o melodie dedicată fostului clăpar şi membru fondator al trupei britanice Deep Purple Jon Lord, care a încetat din viaţă în 2012, într-o clinică din Londra, la vârsta de 71 de ani.

Astfel, pe parcursul melodiei, pe ecranul amplasat în spatele scenei au fost afişate fotografii cu Jon Lord, unul dintre coautorii mai multor piese de succes ale trupei Deep Purple, inclusiv al celebrei "Smoke On The Water".

Spectacolul celor de la Deep Purple a fost completat de un solo al "astronautului" Steve Morse şi de un altul susţinut de "imaculatul" Don Airey, cel care a interpretat şi un fragment din "Rapsodia Română", spectatorii reacţionând cu aplauze puternice.

"Transmiteţi o energie pozitivă. (...) Minunat. Sunteţi absolut fantastici. Vă mulţumim", a spus Ian Gillan pe scena Sălii Polivalente.

Concertul, care a durat aproximativ două ore, s-a încheiat pe ritmurile pieselor "Hush" şi "Black Night", audienţei lipsindu-i melodii precum "Child in Time" şi "Soldier of fortune".

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal şi hard rock, alături de Led Zeppelin şi Black Sabbath, Deep Purple este şi astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formată în 1968, de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans şi Ian Paice, reuniţi iniţial sub numele de Roundabout, şi cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume şi de componenţă, reuşind să-şi contureze identitatea muzicală spre începutul anilor 1970, odată cu lansarea albumului "Deep Purple In Rock". Au urmat "Fireball" şi "Machine Head", unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima poziţie în clasamentul britanic. "Highway Star", "Space Truckin'", "Lazy" şi "Smoke on the Water" sunt doar câteva dintre piesele care aveau să devină reprezentative pentru cariera trupei.

În ultimii ani, Deep Purple a continuat să lanseze albume şi să concerteze în toată lumea, consolidându-şi poziţia de "legendă" a genurilor hard rock şi heavy metal. De altfel, muzica trupei a influenţat de-a lungul timpului numeroşi alţi artişti, precum Metallica, Aerosmith, Van Halen, Alice in Chains, Bon Jovi, Motörhead şi chiar "noul val" de heavy metal britanic - Iron Maiden, Judas Priest şi Def Leppard.

Postul de radio britanic Planet Rock a clasat-o pe poziţia a cincea în topul celor mai influente trupe din lume. Cu vânzări record de peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care aproape 18 milioane de copii vândute doar în Statele Unite ale Americii, Deep Purple îşi continuă povestea muzicală cu un nou material discografic, lansat în primăvara anului trecut: "Now What?!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici