- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (02.10.2024, 18:35)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Delfinii folosesc expresii faciale asemănătoare zâmbetului pentru a comunica intenţii prietenoase
Delfinii folosesc expresii faciale asemănătoare zâmbetului pentru a comunica intenţii prietenoase şi pentru a iniţia joaca, arată un nou studiu publicat în revista iScience.
Urmărește
174 afișări
Delfinii folosesc expresii faciale asemănătoare zâmbetului pentru a comunica intenţii prietenoase
Cercetătorii au observat că aceste mamifere marine inteligente îşi deschid gura într-un mod specific atunci când vor să se joace cu alţi delfini.
Echipa de cercetători condusă de biologul evoluţionist Elisabetta Palagi de la Universitatea din Pisa a studiat comportamentul delfinilor în captivitate din Italia şi Franţa. Ei au constatat că delfinii îşi arată frecvent „zâmbetul" cu dinţi atunci când se joacă cu alţi delfini, mai rar cu oamenii şi aproape niciodată când sunt singuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
„Am dat peste această descoperire din întâmplare", a declarat Palagi pentru AFP. „În timp ce observam comportamentul de joacă al delfinilor, am văzut cum începeau sesiunile de joacă deschizându-şi gura unul în faţa celuilalt, fără a muşca".
Studiul a arătat că delfinii folosesc acest gest mai ales când se află în câmpul vizual al altor delfini. De asemenea, comportamentele agresive nu au fost niciodată asociate cu acest gest prietenos al gurii deschise.
Cercetătorii au descoperit că probabilitatea ca un delfin să imite expresia gurii deschise a altuia în decurs de o secundă era de 13 ori mai mare atunci când receptorul observa gestul iniţial. Acest lucru sugerează că reacţia este involuntară şi că emoţiile sunt cu adevărat împărtăşite între delfini.
Livio Favaro, coautor al studiului de la Universitatea din Torino, a explicat de ce delfinii ar putea folosi semnale vizuale în locul celor sonore: „Delfinii au dezvoltat unul dintre cele mai complexe sisteme vocale din lumea animală, dar sunetul îi poate expune, de asemenea, la prădători sau la cei care trag cu urechea. Atunci când delfinii se joacă împreună, un amestec de fluierături şi semnale vizuale îi ajută să coopereze şi să atingă obiectivele".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe