Demisia e mai probabilă dacă eşti vedetă la locul de muncă, dar şeful te obligă să mergi la birou

  • Angajaţii cu performanţe importante sunt mai predispuşi să demisioneze dacă li se impune să vină la birou.
  • Un termen ferm de revenire la birou poate, de asemenea, să-i descurajeze pe angajaţi, în general, potrivit companiei de cercetare Gartner.
Urmărește
1300 afișări
Imaginea articolului Demisia e mai probabilă dacă eşti vedetă la locul de muncă, dar şeful te obligă să mergi la birou

Demisia e mai probabilă dacă eşti vedetă la locul de muncă, dar şeful te obligă să mergi la birou

Cercetările făcute de Gartner indică faptul că angajaţii cu performanţe ridicate sunt cu 16% mai puţin înclinaţi să rămână la locul de muncă atunci când angajatorii lansează mandate stricte de întoarcere la birou. Gartner i-a definit pe cei cu performanţe ridicate ca fiind cei care avansează mai rapid în carieră decât colegii lor.

Concluziile unui sondaj realizat în rândul a aproape 2.100 de angajaţi cu guler alb vin în contextul în care angajatorii importanţi, de la bănci la companii de tehnologie, îşi îndeamnă angajaţii să se întoarcă la birou.

Un studiu recent a sugerat că firmele care impun munca la birou nu sunt mai profitabile sau mai productive. Dar efectul solicitărilor rigide de revenire în prezenţă nu se limitează neapărat la ceea ce apare pe un bilanţ, a declarat pentru Business Insider Caitlin Duffy, director de cercetare la Gartner. "Ordinele de întoarcere la serviciu sunt o propunere foarte riscantă. Ele pot fi mai mult legate de ceea ce doresc liderii decât de ceea ce aduce cu adevărat beneficii angajaţilor, atât pe plan personal, cât şi profesional", a spus Duffy.

Sondajul Gartner, realizat în perioada mai-iunie 2023, a arătat că angajaţii, în general, au fost cu 8% mai puţin predispuşi să îşi dorească să rămână în funcţie atunci când şefii au introdus un ordin de revenire clar.

În rândul femeilor, 11% au fost mai puţin doritoare să rămână. Acest lucru se datorează în parte faptului că femeile apreciază adesea flexibilitatea şi ar putea simţi că se confruntă cu mai puţine prejudecăţi atunci când nu sunt la birou, potrivit sondajului.

Iar în rândul milenialilor, despre care Gartner a spus că este cel mai probabil să trebuiască să jongleze cu îndatoririle de îngrijire, regulile stricte privind prezenţa la birou i-au făcut cu 10% mai puţin doritori să dorească să rămână la locul de muncă.

Angajaţii sunt mai dispuşi să accepte o deplasare la birou atunci când înţeleg de ce ar fi utilă şi când au participat la elaborarea politicii biroului.

Prezenţa la birou poate, de asemenea, să îi deranjeze pe angajaţii cu performanţe ridicate, deoarece aceştia sunt adesea încordaţi şi au nevoie de autonomie pentru a lucra în modul cel mai bun pentru ei. Ca urmare, ar trebui să li se acorde încredere pentru a-şi structura zilele de lucru şi a avea flexibilitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici