Descoperire sub fundul oceanului: A fost găsită viaţă animală pentru prima dată

O echipă internaţională de cercetători a descoperit, pentru prima dată, viaţă animală în cavităţile de sub fundul oceanului, în apropierea unor izvoare hidrotermale adânci din Oceanul Pacific, scrie IFL Science, care citează Nature Communications.

Urmărește
779 afișări
Imaginea articolului Descoperire sub fundul oceanului: A fost găsită viaţă animală pentru prima dată

Descoperire sub fundul oceanului: A fost găsită viaţă animală pentru prima dată

Noua descoperire sugerează că o mare parte din scoarţa Pământului ar putea adăposti forme complexe de viaţă.

O echipă de cercetători, aflată la bordul vasului de cercetare al Institutului Schmidt Ocean, Falkor, a explorat creasta East Pacific Rise, o zonă vulcanică activă unde se întâlnesc două plăci tectonice.

În timpul investigaţiei asupra modului în care larvele animalelor se aşează pe fundul mării, cercetătorii au descoperit viaţă animală în cavităţi umplute cu fluide hidrotermale, situate la o adâncime de peste 2.500 de metri.

Printre speciile găsite se numără viermii uriaşi Riftia pachyptila, care pot atinge până la 3 metri lungime, şi alte fiinţe, cum ar fi melci şi scoici.

Echipa a publicat recent rezultatele într-o revistă ştiinţifică, adăugând că studiul biosferei subterane pentru viaţa animală se află abia la început. Aşadar, pe viitor, ne putem aştepta şi la alte descoperiri în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici