Descoperire uriaşă despre bere. Care este civilizaţia care a produs prima dată această băutură şi ce ingrediente speciale avea
Nimeni nu ştia când a fost produsă cea mai veche bere din lume, până în 2015, când o echipă de arheologi de la Stanford University a studiat fabrica de bere descoperită într-un sit neolitic din China. Fabrica, veche de 5000 de ani, este cea mai timpurie dovadă a producţiei de bere pe bază de orz şi mei din această zonă, notează CNN.
Inspirate de descoperirea arheologilor, două fabrici de bere, Jing-A Brewing Co din Beijing şi Moonzen Brewery din Hong Kong, s-au ambiţionat să ofere lumii gustul modern al celei mai vechi reţete de bere.
Oamenii de ştiinţă au observat că „şi astăzi se foloseşte acelaşi tip de echipament pentru a crea berea”, spune Li Liu, specialist în arheologia chineză la Universitatea Stanford.
Liu a studiat urmele de alcool descoperite în vasele vechi de ceramica. În urma unei analize microscopice, au fost găsite urme de orz, mei, cartof dulce, tărtăcuţă şi lacrimile lui Iov. Orzul, foarte comun astăzi, a fost unul dintre cele mai surprinzătoare ingrediente identificate, pentru că se ştie că acesta a fost introdus în China acum 4000 de ani.
Citeşte continuarea pe Gustarte.ro.